Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Renzo van Emmerik eindigt als 5e in kampioenschap' Renzo en zijn team zijn tevreden met de behaalde resultaten.
12okt 2020

Renzo van Emmerik eindigt als 5e in kampioenschap

MEEUWEN - Zaterdag (10-10) sloot Renzo van Emmerik dankzij een zesde en vijfde plek tijdens de laatste twee ONK SuperCup 1000 races het kampioenschap 2020 met een vijfde plek kunnen afsluiten.

Een dag voor de wedstrijd was de setting voor de BMW S 100 RR in de regen preima. Toen de kwalificatie op een natte baan moest worden afgewerkt, kon Van Emmerik goede tijden rijden en had hij vertrouwen voor een race in de regen.

Tijdens Race 1 regende het al een tijdje niet meer en droogde de baan langzaam op. Van Emmerik: “Het was een lastige race aangezien er in het begin nog veel natte plekken op de baan waren. Ik was bijna de gehele race in gevecht om de vierde plaats, maar het lukte me niet om de aanval in te zetten. En helaas snoepte in de laatste ronde de rijder achter me mij de vijfde plek nog af. Daardoor zakte ik ook een plek in de tussenstand voor het kampioenschap.”

Tevreden
Ondanks een dreigende lucht was de baan voor Race 2 inmiddels volledig droog. De motorcoureur: ”Mijn start was goed en ik wilde meevechten voor een plek op het podium. Helaas kreeg ik vanaf de eerste ronde een technisch probleem wat mij de hele race bleef hinderen. Ik kwam in een stevig gevecht om de vijfde plaats terecht en wist deze strijd uiteindelijk te winnen. Daarmee heroverde ik ook de vijfde plaats in het kampioenschap.”

En met de prijs voor die vijfde plaats in de eindstand zijn Renzo van Emmerik en zijn team in dit door de Coronamaatregelen opmerkelijk verlopen seizoen zeker tevreden.Deel dit bericht met je vrienden!