Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Renzo van Emmerik pakt tweede plaats in spectaculaire race' Een goede laatste ronde, zonder fouten.
05okt

Renzo van Emmerik pakt tweede plaats in spectaculaire race

MEEUWEN - Op een kletsnat TT-circuit Assen behaalde Renzo van Emmerik zaterdag (3-10) in een spectaculaire en spannende race een prachtige tweede plaats. Een knappe prestatie nadat hij in de kwalificaties een dipje had.

In de kwalificaties, onder droge omstandigheden, lukte het Van Emmerik niet om die ene snelle ronde te rijden en hij baalde best wel van de zesde startplaats omdat hij vond dat hij beter kon.
Van Emmerik: 'Ik probeerde de kwalificaties snel te vergeten en me te focussen op de race. Maar 15 minuten voor de start van de race begon het licht te regenen en na kort overleg werd besloten snel te wisselen naar regenbanden en de afstelling van de BMW om te zetten naar de regensetting.'

Nat
Bij de start van de race was de baan al goed nat. Het was in het begin voor iedereen even aftasten hoeveel grip er was. In de eerste ronden probeerde de BMW-coureur uit Meeuwen vanaf de vijfde plek zijn eigen tempo te vinden en geen fouten te maken. Maar toen het harder begon te regenen werden de omstandigheden slechter.

Van Emmerik: 'Het zicht werd heel slecht en het was moeilijk om sommige bochten te zien. Enkele coureurs gingen onderuit. Doordat ik toch een goed tempo kon aan houden kon ik me zo opwerken naar de tweede positie. Doordat mijn vizier begon te beslaan, maakte ik wat foutjes. De concurrentie liep langzaam op mij in en bij het ingaan van de laatste ronde kreeg ik op mijn pitboard door dat ze praktisch aan mijn achterwiel zaten en ik wist dat ik een goede laatste ronde moest rijden zonder fouten. Dit lukte mij ook zodat ik de podiumplek veilig kon stellen.'Deel dit bericht met je vrienden!