Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Progressie voor motorcoureur Renzo van Emmerik'
21jul 2020

Progressie voor motorcoureur Renzo van Emmerik

MEEUIWEN - Ondanks een crash in Race 1 sloot Renzo van Emmerik met een vijfde plaats in Race 2, en een nieuw persoonlijk record, het dubbele ONK SuperCup 1000 programma op zaterdag 18 juli in Assen met een positief gevoel af.  

De uitstekende weersomstandigheden op de voorafgaande trainingsdag zorgden ervoor dat basissetting van de BMW S 1000 RR  kon worden doorontwikkeld. Dit resulteerde in een nieuw persoonlijk record en een vierde kwalificatie tijd op de racedag.

De start in race 1 was matig en hij verloor de aansluiting met de kopgroep. Van Emmerik: "Ik kwam na de start in gevecht met een coureur om de vijfde plaats waar ik lastig voorbij kwam. Eenmaal er voorbij verbeterde ik mijn PR met nog eens 0,3 seconde, maar in de daaropvolgende ronde kreeg ging ik er met een flinke highsider hard af. De motor had een hoop schade en ik had een flink gekneusde vinger en pijnlijke plekken over mijn hele lichaam. Dankzij het team kon de motor gelukkig weer op tijd worden opgebouwd voor de start van race 2."

Podium
Pijnlijke hand of niet, de coureur uit Meeuwen maakrte een goede start in race 2 en kon de kopgroep goed volgen.Van Emmerik: “Tegen het einde van de race moest ik op de vijfde plaats liggend het tempo iets laten zakken. Ik probeerde in de laatste bocht nog een actie in te zetten om de vierde plaats te pakken maar dat zat er helaas net niet in. Ondanks de crash een goed weekend gehad waarin we progressie hebben gemaakt waardoor ik weer voor het podium kan vechten!”Deel dit bericht met je vrienden!