Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Renzo van Emmerik hoopt binnenkort weer te kunnen racen'
08mei 2020

Renzo van Emmerik hoopt binnenkort weer te kunnen racen

MEEUWEN - Net als vele andere sporters die hun sport momenteel niet kunnen uitoefenen zitten ook motorcoureurs nagelbijtend thuis. De eerste twee OW Cup races zijn uitgesteld. De man uit Meeuwen, Renzo van Emmerik hoopt binnenkort toch wel weer zijn racemotor te kunnen bestijgen.

Van Emmerik: 'We zijn ons bewust van de noodzaak van de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het Coronavirus te beperken. We moesten geduld hebben.' Renzo van Emmerik en het Rent A SuperBike Team staan startklaar om de eerste meters in 2020 te kunnen maken met de nieuwe BMW S 1000 RR. Inmiddels heeft de regering aangekondigd dat ook voor het sporten de beperkingen worden versoepeld, zeker voor de ‘niet-contact’ sporten.

Racebloed
De OW Cup-organisatie voegde onlangs voor zaterdag 6 juni een vervangende wedstrijd toe aan de kalender. Alles weliswaar nog onder voorbehoud dat onder bepaalde voorwaarden weer gereden kan en mag worden op het TT-circuit Assen. 'Want dit zal dan wel volgends een strak protocol moeten gaan in verband met de 1,5 m maatregel. Maar er kan weer aan racen worden gedacht. En dat laat het racebloed weer sneller stromen', besluit Van Emmerik.Deel dit bericht met je vrienden!