Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Goud voor Rick Sonnema op Benelux Open' Met een verschil van meer dan een punt wist Rick de winst naar zich toe trekken.
08mrt

Goud voor Rick Sonnema op Benelux Open

WIJK EN AALBURG - In Amsterdam stond zondag (8-3) de Benelux Open 2020 op het programma. Dit toernooi was het laatste toernooi voor karateka Rick Sonnema in voorbereiding voor het Europees kampioenschap in Azerbeidzjan.

In de eerste ronde scoorde Sonnema 23.28. Deze scoorde was niet voldoende voor de
hoogste ranking maar leverde Rick wel een tweede plaats op in de eerste ronde. Voldoende om de volgende ronde te bereiken. De beste vier uit de eerste ronde gingen namelijk door naar de tweede ronde. Daar werd bepaald wie er naar de finale zou gaan en wie naar de bronzen finales.

Met een score van 24.30 wist Rick zichzelf te verzekeren van een plek in de finale. Daar scoorde hij met 24.76 zijn hoogste puntenaantal van de dag. Met een verschil van meer dan een punt wist Rick de winst overtuigend naar zich toe trekken en ging hij naar huis het goud.

De komende twee weken is het voor Rick zaak om de puntjes op de spreekwoordelijke i zetten voor het Europees Kampioenschap om zo een goed resultaat neer te zetten in Baku.

Zie ook:
Rick Sonnema geslecteerd voor EK Karate in Baku (do, 5 mrt 2020)


Deel dit bericht met je vrienden!