donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Achilles Veen wint met grote cijfers

12 februari 2020 (door AalburgNet)

VEEN - Achilles Veen 1 speelde dinsdag 11 februari de uitwedstrijd tegen vierdeklasser vv Alem. Nadat de wedstrijd al tweemaal afgelast was, ging de pot nu wel door op een redelijk bespeelbaar, maar hobbelig veld.

John Karels had behoorlijk gesleuteld aan de opstelling en de nodige spelers rust gegeven. Onder andere Melle Mandemakers en Kevin van Kempen stonden nu in de basis en maakten beide de hele wedstrijd vol.

Al in de eerste minuut was de Veense dadendrang zichbaar. Er was meteen een grote kans voor Rémon Koenen, die zijn inzet gestuit zag worden door de Alemse keeper. De daaropvolgende hoekschop werd echter al binnen gekopt door Thijs van den Berg.

Achilles Veen bleef de aanval zoeken en al in de 17e minuut stond het 0-3 door doelpunten van Kevin van Kempen en Rémon Koenen. Daarna kreeg de thuisploeg wat lucht en in de 24e minuut zelfs een kans om te scoren, maar Jorn Wagener hield zijn doel schoon. Vlak voor rust was er dan toch nog de 0-4 via Thomas de Man.

Afstandsschot
Toen de tweede helft 10 minuten oud was brak het verzet van de vierdeklasser en werd er gescoord in de 55e, 58e en 65e minuut door respectievelijk Diego Meerveld, Sem van der Pijl en wederom Thomas de Man (strafschop). In de 70e minuut kwam de mooiste van de avond op naam van Diego Meerveld met een mooi afstandsschot en de 0-9 kwam ook weer op naam Thomas de Man na een mooie aanval.

Achilles Veen leek op weg naar dubbele cijfers, maar in de laatste 20 minuten wist alleen de thuisploeg nog een keer doel te treffen uit een strafschop. Eindstand 1-9.

In de volgende ronde (1/8 finale) wacht Achilles Veen een uitwedstrijd tegen vv Altena uit Nieuwendijk. Deze wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 3 maart om 20:00 uur.