Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Persoonlijke overwinningen voor W.I.K.-turnsters' Felina en Emma.
04feb

Persoonlijke overwinningen voor W.I.K.-turnsters

WIJK EN AALBURG - Zaterdag (1-2) beten Feline Tankens en Emma van Tilborg in de vroege ochtend het spits af in Dinteloord. Beide dames turnen dit seizoen voor het eerst in de vijfde divisie Jeugd G,  keuze Oefenstof. En dat maakte het allemaal extra spannend.

De wedstrijd werd gestart op het toestel balk. Emma was wat zenuwachtig maar turnde toch een stabiele oefening. Feline had daarentegen geen last van zenuwen en liet mooie nette sprongen zien, maar moest helaas een val incasseren bij de handstand. 

Vloeroefening
Op vloer mochten de meiden voor het eerst hun oefening op muziek laten zien. Ook turnden zij voor het eerst een arabier flikflak. Ze kregen voor dit toestel mooie cijfers.
Bij het toestel sprong moesten Feline en Emma voor het eerst met plank een overslag over de pegasus maken. Zeker niet het favoriete toestel maar ze kwamen er gelukkig knap overheen.
Op het laatste toestel brug hebben ze mooie salto’s van de brug af gemaakt. Emma turnde zelfs zo netjes dat ze 6e punt kreeg van de tweeëntwintig deelneemsters.
Feline en Emma hebben knap geturnd en geen fouten gemaakt in een sterk deelnemersveld. Emma werd veertiende en Feline zestiende. 
(Tekst loopt door onder de foto.)

Yara en Noa.

Tweede punt op brug
Noa Dammers en Yara Bouman turnden hun eerste voorronde pas ’s avonds (Pupil 2 D2). Noa is al maanden geblesseerd maar net op tijd herstelt om drie van de vier toestellen te turnen. Noa mocht haar vloeroefening tonen, dit deed zij met volle overtuiging. Wat een mooie en nette oefening liet ze zien! Het leverde haar het vijfde punt op van de achttien deelneemsters. Sprong werd overgeslagen in verband met haar blessure. Op brug turnde zij zo mooi dat zij het tweede punt behaalde. De balk voelde nog erg onwennig na alle gemiste trainingen maar werd ondanks twee vallen goed afgesloten.

Prachtige oefening 
Ook Yara begin haar wedstrijd op vloer. Ze heeft de afgelopen maanden heel hard getraind op de loopoverslag, voor haar een lastig element. Daar was echter niets van te merken, zij turnde een hele mooie serie. Voor het onderdeel sprong was Yara zenuwachtig. Het harde werken werd beloond met een mooie sprong en punt. Op naar haar lievelingstoestel, de brug. Noa turnde een plaatje van een oefening met een hoge opzwaai en zwaaien. Ze kreeg het derde hoogste punt van alle turnsters. Het laatste toestel was de balk waar zij als allerlaatste aan de beurt was. Ondanks het feit dat alle ogen op haar gericht waren, turnde zij een goede oefening met een oefening zonder vallen. Yara eindigde op een geweldige vijfde plek.

Clubkampioenschappen
Zaterdag 8-2 worden de Clubkampioenschappen georganiseerd in d’Alburcht in Wijk en Aalburg.
Alle turners en turnsters van sportvereniging W.I.K. laten deze dag zien wat zij de afgelopen tijd geleerd hebben. Ook zijn er demonstraties van de peuters- kleutergroep en de damesgroep. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis.Deel dit bericht met je vrienden!