Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zilver voor turnster Estelle Kant' Estelle (links) verdiende een mooie derde plek.
27jan

Zilver voor turnster Estelle Kant

AALBURG - Zaterdag 25 januari turnden Estelle Kant en Mirthe Lankhaar hun eerste plaatsingswedstrijd in Breda. Mirthe den Besten moest verstek laten gaan in verband met een blessure. Zowel Estelle als Mirthe turnen dit seizoen op een nieuw niveau (5e divisie senior E) en in een nieuwe leeftijdscategorie. Extra spannend dus.

De turnsters startten op het toestel sprong. Mirthe had lange tijd te kampen met een blessure. Zij turnde op brug en sprong dan ook aangepaste oefeningen. Zij liet een goede overslag zien.
Estelle turnde een mooie half-in half-uit en kreeg het hoogste cijfer voor deze sprong. Op brug turnden beiden een mooie oefeningen, goed voor de top zes.
 
Het derde toestel was balk. Hier lieten Estelle en Mirthe mooie stabiele oefeningen zien, zonder fouten en vallen. Allebei turnden zij bovendien een radslag tot stand. Estelle pakte het tweede punt en Mirthe het derde.
 
Nieuw element
Op de vloer werkten zij allebei eerder hard aan een nieuwe oefening op muziek. Tijdens het inturnen was de arabier salto halve draai van Estelle nog twijfelachtig. Tijdens de wedstrijd zette ze alles op alles en voerde zij dit element voor het eerst uit in haar oefening. Het cijfer dat zij kreeg bleef onder de verwachting. 
Mirthe turnde goed uitgevoerde elementen en liet ook een goed uitgevoerde oefening op muziek zien. Zij ontving terecht een mooi hoog cijfer voor haar oefening.  
 
Beide dames draaiden een erg goede wedstrijd. Estelle verdiende een podiumplaats en ontving de zilveren medaille. Mirthe eindige op een knappe vijfde plaats.Deel dit bericht met je vrienden!