Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vijf medailles voor turnsters W.I.K.' Fenna, Emi, Raisa, Rosa en Lisa zijn supertrots! En terecht.
20jan

Vijf medailles voor turnsters W.I.K.

WIJK EN AALBURG - (Zaterdag 18-1) turnden negen meiden van Sportvereniging W.I.K. hun eerste voorronde in Kaatsheuvel. Het sportevenement leverde hen samen een mooi aantal medailles op.

In de vroege ochtend begonnen de vijf jongste selectieleden van W.I.K. aan hun allereerste KNGU wedstrijd. Na maanden hard oefenen was het eindelijk zover. Raisa, Fenna, Emi, Lisa en Rosa lieten geweldige oefeningen zien op het niveau instap D3. Op de smalle balk bleven zij allemaal staan en ontvingen Fenna en Emi hele hoge punten. Ook op brug werd er netjes geturnd wat resulteerde in het eerste punt op dit toestel voor Emi en het derde punt voor Lisa. Voor het eerst mochten de meisjes op de grote vloer hun oefening laten zien. Dat was wat onwennig maar ook hier turnden zij super knap mooie en nette oefeningen. De eindstand was een groot feest voor W.I.K.: podiumplaatsen waren voor Fenna Groeneveld (1), Emi Vos (2), Raisa Booi (4), Rosa Janga (5) en Lisa Hartman (6).  

Podium delen
In de volgende ronde mochten Lieke en Zoë turnen (Pupil 1 D3). Ze hadden er zin in en hadden zich voorgenomen samen het podium te delen. Lieke turnde op vloer erg netjes en ontving dan ook het hoogste punt voor dit toestel van alle twintig deelneemsters. Zoë ontving op brug het hoogste punt mede door haar hoge zwaaien. Op sprong was het Lieke die aan kop ging. Ook op balk lieten de meiden zien dat zij flink vooruit zijn gegaan. Zoë turnde een hele goede handstand en ook hier ontving zij het hoogste punt van alle deelneemsters. Met een verschil van slechts 0.05 werd Zoë Riedijk 1e en Lieke van Rijswijk 2e. De concurrentie lieten zij achter zich met maar liefst twee punten verschil!

Spannend
In de derde ronde was het de beurt aan Isa en Emmelie (Pupil 1 D2). De meiden waren wat gespannen omdat zij op de smalle balk moesten starten. Isa koos voor een veilige oefening en turnde heel stabiel. Emmelie koos voor een koprol tot zit en even was het heel spannend of zij op de balk bleef staan. Het lukte haar en heel verdiend ontving zij een hoog punt voor haar getoonde lef en mooie oefening. Vloer is het favoriete onderdeel van de twee meiden en zij straalden zelfvertrouwen en plezier uit. Beiden ontvingen na een mooie oefening ook nog eens hetzelfde hoge punt. Op sprong lieten zij twee nette handstand platvallen zien. Na drie toestellen stond Emmelie eerste in het klassement en Isa derde. Ze sloten de wedstrijd af op brug. Helaas kwamen zij hier wat tekort. Isa eindigde op de vijfde plek en Emmelie werd zevende. Ze kunnen beide terugkijken op een geslaagde en stabiele wedstrijd zonder fouten.

Zilver voor Lieve
Tegelijkertijd in de andere baan turnden Lieve, Anouk en Esther (vijfde divisie Junior F). Ook zij startten op balk. Lieve en Anouk lieten mooie elementen zien maar helaas waren de oefeningen niet zo stabiel. Voor Esther was deze wedstrijd haar comeback bij W.I.K. na een paar jaar er tussenuit geweest te zijn. Zij turnde op balk een stabiele oefening zonder fouten en met goed uitgevoerde elementen. Ontving dan ook het derde cijfer van de veertien deelneemsters.

Op sprong turnde Lieve een mooie overslag en overslag ½ draai over de pegasus. Beide goed voor een hoog cijfer. Ook op vloer turnde Lieve een mooie oefening op muziek met goed uitgevoerde elementen en ontving het derde cijfer. Bij het inturnen op brug draaide zij een blaar op haar hand. Met een goed ingepakte hand heeft zij toch nog een knappe oefening neer kunnen zetten.
Anouk turnde twee mooie sprongen (overslag en overslag ½ draai). Op vloer turnde ze een hele hoge salto achter haar arabier. Ook op brug turnde ze een goede oefening zonder fouten, maar helaas miste ze hier nog wat moeilijkheid.
Esther liet op brug  een mooie en goed uitgevoerde oefening zien. De uitvoering was zo goed dat ze het tweede cijfer kreeg. Het onderdeel sprong verliep op de wedstrijd veel beter dan op de trainingen. Op vloer vergat ze helaas om achter haar arabier een flikflak te turnen, dat kostte de nodige punten.
Lieve mocht heel knap de zilveren medaille in ontvangst nemen. Esther eindigde op de zesde plaats en Anouk als achtste.Deel dit bericht met je vrienden!