Alles over Altena

Achilles Veen speelt Rijsoord volledig van de kaart

16 december 2019 (door AalburgNet)

VEEN - Zaterdag 14 december speelde Achilles Veen de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Rijsoord kwam op bezoek en werd op een pak slaag getrakteerd. Achilles Veen kwam maar liefst zeven keer tot scoren.

Het is in de pits de laatste weken stuivertje wisselen. Vorige week keerde Sen Aerts terug in de basis, maar moest zaterdag ziek afhaken. Reden voor John Karelse om de herstelde Rémon Koenen weer in de spits te posteren. Ook Maarten Boddaert keerde terug in de basis. Teun Sebregts was ook ziek geweest en nam plaats op de bank. Hij werd vervangen door Toby Tan.

Zoals gewoonlijk vloog Achilles Veen uit de startblokken op jacht naar het openingsdoelpunt. Waar het afgelopen weken vaak stokte in de afronding ging het zaterdag al in de eerste minuut goed. Rémon Koenen bracht Achilles Veen meteen op een 1-0 voorsprong met een bekeken schot in de verre kruising.

Na ruim een kwartier spelen wordt de voorsprong al verdubbeld wanneer Niek Wilborts een hoekschop van Rémon Koenen op doel kopt en Thijs van den Berg de rebound binnen kan schieten.

Rijsoord heeft het al erg moeilijk en komt amper van zijn eigen helft af als Toby Tan met een wilde overtreding ook nog zijn tegenstander blesseert die dus gewisseld moet worden. Het levert Tan een terechte gele kaart op.

In de 31e minuut is het voor Achilles Veen alweer raak! Rémon Koenen geeft neemt een corner laag over de grond en deze komt bij Theo Martens terecht die met zijn chocolade rechterbeen de bal laag binnen schiet.

Een paar minuten later is het alweer raak. Rémon Koenen wordt diep gestuurd, ontsnapt aan de buitenspelval en schiet beheerst de 4-0 binnen. Diezelfde Koenen heeft in het eerste halfuur al de nodige tikken te verduren gehad en wordt al hinkend vervangen door Kevin van Kempen.

Vlak voor rust krijgt Niek Wilborts nog een grote kans om er zelfs 5-0 van te maken, maar dit keer kan de keeper redding brengen.

Verdienstelijk
Ook vlak na de rust weer een grote kans voor Niek Wilborts die hij helemaal zelf creëerde, maar ook nu weet hij het netje niet te vinden. Even later is het wel raak voor Theo Martens die uit een vrije trap knap zijn tweede goal van de middag binnen werkt: 5-0!

Na ruim een uur spelen mag ook Melle Mandemakers invallen. Hij vervangt Theo Martens zeer verdienstelijk en in de 70e minuut brengt Thomas de Man de stand op 6-0 op aangeven van Diego Meerveld.

In de 85e minuut dacht ook Rico Geeroms nog met de kop te scoren uit een hoekschop, maar de scheidsrechter fluit hem terug vanwege een overtreding.

In de 89e minuut wordt dan toch de eindstand op 7-0 bepaald door een prachtige treffer van Melle Mandemakers die de bal met zijn linker hard de kruising in jaagt.

Ranglijst
Achilles Veen wint dus eenvoudig van Rijsoord en maakt ook een sprongetje op de ranglijst. Voorafgaande aan de wedstrijd tegen Rijsoord stonden de groen-witten op de elfde plaats, maar zijn nu gestegen naar de zevende plaats. Achilles Veen wist voor de winterstop zeven wedstrijden te winnen, maar hier staan helaas ook zeven verliespartijen tegenover. De verschillen op de ranglijst zijn echter enorm klein, dus er is dit seizoen nog van alles mogelijk.