Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Boten bouwen voor de Altena Regatta' Het doel is het bouwen van boten, het delen van kennis hierover en samen roeien
06dec 2019

Boten bouwen voor de Altena Regatta

ALTENA - Enkele jaren geleden startte Stichting Altena Regatta met het idee om inwoners in elke kern een roeiboot, een St Ayles Skiff, te laten bouwen. Een aantal boten is inmiddels ook daadwerkelijk gebouwd. Om  inwoners van andere dorpen hiermee kennis te laten maken, enthousiast te maken en sfeer te proeven nodigt de Stichting Altena Regatta samen met de WSV Woudrichem bouwers en roeiers uit om mee te varen met een tocht rond Altena.

Het doel van de Altena Regatta is het bouwen van boten, het delen van kennis hierover en samen roeien. Dat levert een goede verbinding op tussen de kernen van de gemeente Altena. En met 21, of iets minder, skiffs kunnen  mooie (onderlinge) wedstrijden gehouden worden. Een goede derby!

Meebouwen
Als u interesse hebt in het bouwen van een St Ayles Skiff of in het roeien zelf, en u wilt ervaringen uitwisselen en sfeer wil proeven dan kunt u zich opgeven bij Kees van Vugt van de Stichting Altena Regatta via info@hetdijkje.nl

Meevaren
WSV Woudrichem organiseert op 14 december een estafette roeitocht rond Altena. De tocht vertrekt op 8.00 uur vanaf de WSV in Woudrichem. De verwachting is rond 17.30 uur weer terug te zijn in Woudrichem. Gedurende de tocht komt de vloot langs verschillende plaatsen waar mensen kunnen op- of afstappen. De tocht wordt gevaren met St Ayles Skiffs, de Zilvermeeuw5 en twee begeleidingsboten.

(Archieffoto WSV Woudrichem)Deel dit bericht met je vrienden!