Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Renzo van Emmerik derde plek in ONK SuperCup 1000 ' "Stiekem wel een beetje balen van dat foutje ..."
14okt

Renzo van Emmerik derde plek in ONK SuperCup 1000

MEEUWEN - Met een tweede en tiende plaats tijdens de slotrace van het seizoen 2019 op het TT-circuit Assen op 12 oktober behaalde Renzo van Emmerik uit Meeuwen de derde plaats in de eindstand van het ONK SuperCup 1000 kampioenschap.

Het waren natte racedagen en het regende dus ook tijdens de enige kwalificatie die er op de racedag op het programma stond. De BMW-rijder kon zich ronde na ronde op de Dunlop regenbanden verbeteren en plaatste zich op de vierde startplaats.
Van Emmerik: “Tijdens de opwarmronde van de eerste race zag ik dat er nog wat natte plekken waren en ik dus goed op moest letten. Ik had een goede start en kon me aansluiten bij de kopgroep. Dat het verraderlijk was bleek wel uit de valpartij van de koploper in het kampioenschap. Ik kreeg steeds meer vertrouwen en begon posities goed te maken. Zo werkte ik mij op naar de tweede plaats. Door een foutje van mijzelf in de laatste ronde verloor ik een plek. Ik dacht dat ik derde was geworden maar omdat de winnaar een straftijd had gekregen schoof ik alsnog op naar de tweede plaats. Natuurlijk was dat een positieve verassing. Stiekem wel een beetje balen van dat foutje anders was ik nog eerste geworden ook.”

Botsing
Voor Race 2 ging het weer regenen en was het duidelijk dat er gestart moest worden op regenbanden op de inmiddels natte baan.
 Van Emmerik: “Ik had wederom een goede start en zat in de kopgroep. Totdat ik bij bocht vier een probleem had met schakelen en ook nog iemand tegen mij opbotste. Ik verloor zoveel tijd dat bijna het hele veld aan mij voorbij kwam en ik bijna als laatste weer verder kon. Ik heb nog veel plekken goed gemaakt en ben uiteindelijk nog tiende geworden. Hiermee had ik ruimschoots de derde plek in het kampioenschap verdedigd.'
In dit seizoen behaalde Vabn Emmerik in elf races tien keer een Top 5 positie. Daarbij zaten zes podiumplaatsen. 'Op deze prestatie kunnen we trots zijn!”Deel dit bericht met je vrienden!