Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Verdiende driepunter voor Achilles Veen' Na 90 minuten stond er 2-3 op het scorebord.
30sep

Verdiende driepunter voor Achilles Veen

VEEN - Achilles Veen 1 leek het zarterdagmiddag bijzonder makkelijk te krijgen toen het in Alphen aan den Rijn met een 0-3 voorsprong de rust inging. In de tweede helft liet Achilles zich echter uit het spel halen en kreeg nog bijna de gelijkmaker om de oren. Na 90 minuten stond er 2-3 op het scorebord.

Het eerste kansje was nog voor ARC na 5 minuten spelen, maar daarna kwam het initiatief al snel bij Achilles te liggen. Met mooie aanvallen werden meerdere kansen afgedwongen en in na 20 minuten spelen was het Rémon Koenen die kon afronden na een mooie steekbal van Rico Geeroms. 0-1.

De tegenstander was nog maar amper van de achterstand bekomen, of deze werd alweer verdubbeld. Na een mooie aanval over links was het Teun Sebregts die kon afronden. 0-2 na 22 minuten spelen.

Na mislukte doelpogingen van Rico Geeroms en Theo Martens was het in de 37e minuut wederom Rémon Koenen die kon afronden. De voorzet kwam nu van Teun Sebregts. 0-3!

Vlak voor de rust was er voor Rémon Koenen nog een kans om de voorsprong te vergroten, maar deze inzet ging via de keeper voorlangs. Ruststand 0-3.

Bon
Als de tweede helft een minuut of 5 onderweg is besluit de scheidsrechter een vrije trap voor ARC te geven na een opmerking van Teun Sebregts. Daar worden vervolgens ook weer opmerkingen over gemaakt en de vrije trap mocht (niemand weet waarom) tot twee keer toe worden overgenomen. Uitenlijk ligt de bal in het net (1-3) en Achilles Veen heeft in 3 minuten tijd 5 gele kaarten op zak. Theo Martens, Teun Sebregts, Maarten Boddaert, Vincent van Hoof en Berry Sonnenschein werden op de bon geslingerd.

Even later moet Maarten Boddaert geblesseerd het veld verlaten evenals Sen Aerts. Ze worden vervangen door Sem van der Pijl en Kevin van Kempen. ARC ruikt bloed en gaat op jacht naar meer. In de 59e minuut een hard schot op de vuisten van Jamil Kools en een paar minuten later moet Jamil Kools andermaal met een wereldredding zijn doel schoon houden.

In de 63e minuut krijgt Rémon Koenen op aangeven van Berry Sonnenschein de kans om de wedstrijd te beslissen, maar zijn inzet belandt via de handen van de keeper tegen de lat en een paar minuten later komt ARC met een mooi afstandsschot op 2-3.

In het restant van de wedstrijd blijft ARC aandringen, maar de grootste kansen zijn eigenlijk nog voor Achilles Veen dat steeds gevaarlijk is in de omschakeling. Gelukkig voor Achilles Veen blijft de 2-3 ook na de 5 minuten blessuretijd op het scorebord staan en worden de punten verdiend meegenomen naar Veen.

Concurrentie
Achilles Veen deed op de ranglijst goede zaken en steeg naar de zesde plaats met een achterstand van 3 punten op de nieuwe koploper DUNO.

Zaterdag 5 oktober speelt Achilles Veen wederom een uitwedstrijd. Er wordt dan een bezoek gebracht aan nieuwkomer DHSC uit Utrecht. De aftrap is om 14:30 uur.Deel dit bericht met je vrienden!