Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Renzo van Emmerik pakt weer een podiumplek'
15sep

Renzo van Emmerik pakt weer een podiumplek

MEEUWEN - Renzo van Emmerik pakte zaterdag 14 september in Assen voor de derde keer op rij een derde plaats in een ONK SuperCup 1000 race. 

Van tevoren had van Emmerik uit Meeuwen extra getraind op het TT-circuit Assen. Van Emmerik: “We konden verschillende zaken proberen met de afstelling van de BMW en de banden en ik heb aan mijn bochtentechniek  kunnen werken. In de kwalificaties wist ik de BMW met een evenaring van mijn persoonlijk record, naar een derde plaats op de startgrid te sturen.”

De start van de race verliep onder ideale omstandigheden, zo kwam Van Emmerik goed van zijn plek en dook als derde de eerste bocht in. Van Emmerik: “Mijn doel was om goed te starten en mee te gaan met de snelste twee rijders en zo lang mogelijk mee te doen met het gevecht. Mijn start was zeker goed maar in het eerste bochtige gedeelte kwam ik een beetje in het gedrang en verloor een paar plaatsen. Maar helaas kostte het me teveel tijd om naar de derde plek te komen. Toen ik er uiteindelijk voorbij was, was het gat naar de nummer twee al zo groot dat ik de rest van de race alleen heb gereden en als derde over de finish kwam. Ik ben zeker blij dat ik weer een podium heb weten te behalen, maar ik vind het een beetje jammer dat ik niet echt eruit heb kunnen halen wat er in zit. Als alles op z’n plaats valt dan kunnen we de volgende race meedoen met het gevecht voor de winst.”Deel dit bericht met je vrienden!