Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rick Sonnema goud op kampioenschap West-Brabant' Een prima toernooi om het wedstrijdritme weer te vinden.
08sep 2019

Rick Sonnema goud op kampioenschap West-Brabant

WIJK EN AALBURG - Zaterdag 7 september stond voor karateka Rick Sonnema het eerste toernooi van het nieuwe seizoen op het programma.

Aankomend weekend doet Rick mee aan de Boedapest Open in Hongarije. Dit weekend kon Sonnema dus benutten om het wedstrijdgevoel op te pakken en zijn performance weer op een wedstrijd te meten.
Doordat er geen gebruik werd gemaakt van een Knock-Out systeem maar van een Round-Robinsysteem nam iedere deelnemer het een keer tegen elkaar op. De winnaar wordt dan bepaald door de meeste overwinningen en het meest aantal vlaggen.

Rick won zijn eerste drie rondes overtuigend met de maximale score van 5-0. In de vierde en laatste ronde won Sonnema met 4-1 waardoor Rick als eerste eindigde in zijn categorie.

Rick: ‘Het was fijn om weer een wedstrijd te draaien en op het podium te staan. De uitvoering van de kata’s kan en moet de komende toernooien nog een stuk beter, maar het begin en het vertrouwen is er.’Deel dit bericht met je vrienden!