Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Noa Dammers turnt goed in Brunssum' Noa Dammers (10) turnt nu drie jaar bij de selectie van SV W.I.K.
18jun

Noa Dammers turnt goed in Brunssum

WIJK EN AALBURG - Zaterdag (15-6) turnde Noa Dammers haar districtsfinale. Zij reisde hiervoor  naar Brunssum in Zuid Limburg. De districtsfinale is de hoogst haalbare wedstrijd die W.I.K.-turnsters kunnen halen. Noa turnde in een categorie met 28 meisjes. Zij behoren tot de beste turnsters uit de regio’s Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

Noa Dammers is pas net tien en turnt nu drie jaar bij de selectie van SV W.I.K. Knap dat zij zich had geplaatst voor een districtsfinale. Hoewel ze ziek was, stond ze er toch op om de finale te turnen.

Zij startte met een hele mooie vloeroefening en bij sprong liet zij twee goed uitgevoerde sprongen zien waar de jury van onder de indruk was. Het inturnen op het onderdeel brug verliep niet zo goed maar tijdens de wedstrijd ging het super en lukte ook het ophurken.

Noa haar energie was eigenlijk na drie toestellen wel op. Maar een meerkamp bestaat uit vier toestellen en dus begon zij stoer aan haar laatste onderdeel, de balk. Met de koprol bleef zij heel knap op de balk maar helaas moest ze ook twee vallen incasseren wat haar veel punten kostte. 'Noa eindigde op een 23e plek en we zijn trots op haar.'

Toestelfinales
Over twee weken mag Noa haar vloeroefening nog een keer laten zien tijdens de toestelfinales in Prinsenbeek. En dan wordt zij vergezeld door Emmelie Tankens, Isa den Boer, Zoe Riedijk, Yara Bouman, Anouk van Hemert, Estelle Kant en Mirthe Lankhaar. Zij hebben zich allen voor één of meerdere toestellen geplaatst.Deel dit bericht met je vrienden!