Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Drie W.I.K.-turnsters naar Districtsfinale' 'Trainen met elkaar is immers een stuk gezelliger.'
09mei

Drie W.I.K.-turnsters naar Districtsfinale

WIJK EN AALBURG - De selectiegroep van Sportvereniging W.I.K. bestaat uit 28 turnsters in de leeftijd van acht tot zeventien jaar. Tot nu toe hebben drie turnsters een plekje in de Districtsfinale weten te bemachtigen.

Dat zijn Lieve Colijn en Mirthe Lankhaar, zij reizen af naar Cuijk (25 mei) en Noa Dammers gaat Brunssum (15 juni). Maar liefst 19 turnsters nemen deel aan een toestelfinale (18 mei en 29 juni). Sommige van hen mogen zelfs meerdere toestelfinales turnen.

Zaterdag 11 mei turnen Sarissa Smulders, Gwen Boll, Emma van Tilborg, Sanne
Hartman en Fenne van der Pol nog hun regiofinale in Goes. 'Veel succes en plezier meiden.'

Teamgeest
De meiden trainen twee keer per week onder leiding van Amke en Manon Vlastuin, Angela Hartman. Sinds kort helpen Manon Verbeek en Charonne Kant mee als assistent. Het kost de trainsters heel wat uurtjes om de lessen goed voor te bereiden en iedere training tot een uitdaging te maken voor de turnsters. Binnen de selectiegroep is namelijk een diversiteit aan niveaus en leeftijdscategorien.

W.I.K. laat weten: 'Turnen is weliswaar geen teamsport maar het ontbreekt bij onze selectieleden zeker niet aan teamgeest. De turnsters zijn blij voor elkaar als de ander een medaille wint. Zij vinden het heel vervelend als een trainingsmaatje uitvalt door een blessure. Trainen met elkaar is immers een stuk gezelliger.'Deel dit bericht met je vrienden!