Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Roeien tot Altena wordt ware happening' De sloep nadert zijn voltooiing ... en dan kan het aftellen beginnen.
01mei

Roeien tot Altena wordt ware happening

AALBURG - ALTENA:  Een delegatie namens Roeien tot Altena ging gisteren (1-5) op bezoek in Altena, in Duitsland welteverstaan. Daar werden ze ontvangen door burgemeester Andreas Hollstein van Altena (foto onder), een prachtig stadje met de imposante burcht Altena. Alles ter voorbereiding op de grote roeimarathon.

Vrijdag 31 mei a.s. is er in Altena een welkomstreceptie voor het roeiteam en geeft de burgemeester het startschot voor de roeitocht van maar liefst 300 kilometer van Altena (Dld) naar Altena (Nl). Het team roeit in een St. Ayles Skiff luisterend naar de naam Willem van Oranje. BWI leerlingen (Bouwen Wonen Interieur) van Het Willem uit Wijk en Aalburg bouwen de geheel houten roeisloep die een lengte heeft van 7 meter. De boot wordt 30 mei gedoopt in Dillenburg, de voormalige woonplaats van Prins Willem van Oranje.

Nu al een bijzondere prestatie! Maar er is meer...

De aankomst is op 7 juni op Fort Altena,de dag waarop ook de heropening van Fort Altena plaatsvindt. Daar starten dan ook vierhonderd leerlingen rennend over de dijk tussen Fort Altena en het gemeentehuis in Almkerk. Hollend achter kruiwagens, op stokpaardjes, stelten, klompen of als afgetrainde eend.

Sponsorloop

Alle leerlingen van de school komen in actie tijdens deze knotsgekke sponsorloop voor Edukans. Op het water de roeisloep ‘de Willem van Oranje’, de leerlingen over de dijk. Wie komt het eerst aan bij de finish? Voor iedere minuut die de leerlingen eerder aankomen dan de boot laten ze zich sponsoren zodat er veel geld wordt opgehaald voor Edukans en kinderen in Malawi ook naar school kunnen om een vak te leren.

Wakker schudden

De BWI leerlingen bouwen dit jaar niet enkel een houten roeisloep, ze gaan bovendien ‘s avonds de strijd aan tegen de Plastic Soup in de oceanen door het rapen van plastic afval van de rivieroevers.
Hiermee sluiten ze aan bij de oproep van jongeren in Nederland en België tegen klimaatverandering.
’We hopen Nederland wakker te schudden door met dit alles te laten zien hoe cool VMBO ’s kunnen zijn en waartoe ze in staat zijn.’

(Foto’s Roeien tot Altena)Deel dit bericht met je vrienden!