Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wikkers presteren goed' Sarissa won zilver en Gwenn kreeg de bronzen medaille.
09apr

Wikkers presteren goed

WIJK EN AALBURG - Acht turnsters van SV W.I.K. turnden in Terneuzen hun tweede voorronde. Het was een gezellige wedstrijd en de meiden lieten mooie oefeningen zien.

De wedstrijd voor Fay Schouten, Sarissa Smulders, Gwen Boll en Benthe Colet startte op sprong. De vier meiden die uitkomen in de zesde divisie jeugd H waren daar erg blij mee. Zo konden zij de zenuwen eruit springen. Benthe sprong een mooie overslag over de pegasus. Ook turnde zij een mooie brugoefening met een hele hoge salto af. Sarissa turnde ook een mooie brugoefening met een hoge salto af. Dit was goed voor het tweede cijfer. Sarissa en Gwen lieten beide een strakke en stabiele balkoefening zien en kregen daarvoor het hoogste cijfer.

Podiumplekken
Gwen turnde een mooie strakke vloeroefening en kreeg daar het tweede cijfer voor. Fay liet zien te genieten van haar vloeroefening en turnde een boogje achterover, een voor haar nieuw element dat zij voor het eerst op een wedstrijd uitvoerde. Op brug turnde zij bovendien een nette oefening zonder fouten. Sarissa en Gwen kregen de zilveren en bronzen medaille omgehangen! Benthe eindigde op een elfde en Fay op de dertiende plaats.

Doelstellingen
In de middag was het de beurt aan de vier andere meiden. Voor Lynn van Wijnen (zesde divisie junior G) was het extra spannend omdat zij aan de eerste voorronde niet kon deelnemen. Tijdens het inturnen op brug liet ze een mooie oefening zien met alle elementen aan elkaar geturnd. Helaas moest ze tijdens de wedstrijd de brug voortijdig een keer verlaten. Na sprong en brug kwamen haar favoriete toestellen aan bod. Op de balk liet ze een plaatje van een oefening zien en op vloer heeft ze laten zien haar oefening te beheersen en mooi op de muziek te turnen. Deze oefening was goed voor het derde cijfer. Lynn eindigde op een knappe zevende plaats en haalde zij haar persoonlijke doelstellingen.

Mooie oefeningen
Fenne van der Pol, Romy Dogl en Sanne Hartman (pupillen 1 D3) begonnen op het altijd spannende toestel balk. Vol vertrouwen turnden zij een super oefening. Romy bleef dit keer wel met de koprol op de balk bleef liggen.
Op vloer turnden de meiden mooie strakke oefeningen en de punten lagen dan ook dicht bij elkaar. Op sprong wordt het gemiddelde genomen van de twee sprongen. Romy turnde twee goede nette handstandplatvallen. Fenne en Sanne hadden beide een sprong die iets minder goed ding, maar compenseerden dit en hoe! Voor Sanne een hoogtepunt door voor het eerst in de dertien te scoren op sprong.

Als laatste het toestel brug. Hier werden mooie hoge zwaaien geturnd en hoge buikdraai opzwaaien. Daarvoor kregen zij hoge punten. Fenne eindigde net naast het podium op de vierde plek, Sanne had 0.10 minder en eindigde op plek vijf en Romy op plek zeven. Heel knap om een wedstrijd zonder fouten te turnen.

Komende weken is het afwachten en duimen of deze meiden door zijn naar de regiofinale op 11 mei. Zaterdag aanstaande mogen de eerste negen meiden van W.I.K. hun regiofinale turnen in Breda.Deel dit bericht met je vrienden!