Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Goede seizoensstart voor Renzo van Emmerik' Ondanks het natte weer tijdens de training, toch een mooie plek.
07apr

Goede seizoensstart voor Renzo van Emmerik

MEEUWEN - Tijdens de eerste wedstrijd voor het ONK SuperCup 1000 wegrace kampioenschap op 6 april in Assen begon Renzo van Emmerik uit Meeuwen met een vijfde plaats het nieuwe seizoen goed.

In het uiterst competitieve ONK SuperCup 1000 kampioenschap lukte het Van Emmerik om met behulp van de steun van familie, vrienden en sponsoren zich een plaats te veroveren in de top van de nationale wegracesport.  Om de inspanningen te kunnen verzilveren ging Van Emmerik dit seizoen een samenwerking aanmet het Rent A SuperBike Team. Van Emmerik: “Door deze ondersteuning kan ik me het komende seizoen volledig en uitsluitend richten op mijn prestaties als coureur.”

In deze voor hem nieuwe situatie was het dan ook jammer dat op de vrijdagtrainingen het slechte weer in Assen ervoor zorgde dat er weinig rijtijd was om de afstelling van de motor te verbeteren.

Toch kwalificeerde hij zich als vijfde en behaalde die plek na enkele wisselingen in de wedstrijd ook.
Van Emmerik: “Ik ben zeer tevreden met deze vijfde plek. De samenwerking binnen het team verliep heel goed. Elke aanpassing was een stap in de goede richting. Tijdens de race had ik een goed gevoel met de motor en kon tot het einde contante rondetijden blijven rijden. We weten waar we met de afstelling kunnen winnen en gaan er hard aan werken om bij de volgende wedstrijd weer grote stappen te maken.”Deel dit bericht met je vrienden!