Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rick Sonnema 17e op EK Senioren' Rick geconcentreerd tot het uiterste ...
30mrt 2019

Rick Sonnema 17e op EK Senioren

WIJK EN AALBURG - Donderdag (28-3) stond Karateka Rick Sonnema op de mat bij zijn eerste Europees kampioenschappen bij de senioren.

Bij de loting donderdagavond werd Sonnema in een zware poule ingedeeld met onder andere Turkije (finalist) en Duitsland (bronzen finale). Desondanks zag de jonge karateka mogelijkheden.

Lang hield hij een derde plaats vast in de poule na een goede waardering voor zijn gojushiosho. Montenegro, Duitsland en Rusland scoorden hoger waardoor Sonnema naar de vierde plaats zakte.

Als laatste was Turkije aan de beurt en kreeg de hoogste score in de poule en De Wijk en Aalburger zakte naar de vijfde positie. Dat betekende nipt geen tweede ronde omdat enkel de eerste vier door gaan.

Goede richting

Uiteindelijk eindigde Rick Sonnema, gebaseerd op punten, op een zeventiende plaats. Hij laat weten: ‘Zeker niet het resultaat waar ik voor ging, maar wel een goede start en een stap in de goede richting bij de senioren. Iedereen bedankt voor de steun in de aanloop hiernaartoe en tijdens het EK.’

(Foto Rick Sonnema)Deel dit bericht met je vrienden!