Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Druk turnweekend voor SV W.I.K.' Anne, Yara, Emma en Noa.
25mrt

Druk turnweekend voor SV W.I.K.

WIJK EN AALBURG - In Wijk en Aalburg namen zo’n 100 recreanten van SV W.I.K. deel aan de jaarlijkse Driekampwedstrijd. Verderop in Brabant turnden vijf selectiemeiden van W.I.K. hun tweede voorronde.

Thujis in d'Alburcht streden de W.I.K-turners en turnsters tegen Lios Veen en S&V Eethen om de felbegeerde wisselbeker. Na een gezellige en sportieve dag was het de eer aan wethouder Peter van der Ven om de medailles uit te reiken. Er waren veel podiumplaatsen voor W.I.K. maar de wisselbeker werd uiteindelijk gewonnen door S&V uit Eethen.

Brabant
Feline Tankens (jeugd 1 D2) startte al vroeg in de ochtend. Op alle toestellen turnde Feline heel netjes maar door de zenuwen vergat ze een onderdeel op balk dat haar punten kostte. De concurrentie in Feline haar divisie is ontzettend groot. Met een mooie veertiende plek kijkt ze niettemin tevreden terug.

In de middag traden Emma van Tilborg (Jeugd 1 D3), Noa Dammers en Yara Bouman (pupil 1 D2) aan. Emma was nog maar net terug van schoolkamp en had ook de pech om op de smalle balk te moeten beginnen. De vermoeidheid speelde haar de parten. Emma herpakte zich echter heel goed en turnde vervolgens drie goede oefeningen, met zelfs het derde punt op brug.

Noa en Yara waren heel zenuwachtig en moesten ook starten op de smalle balk. Gelukkig turnden ze goede oefeningen en bleven zij zelfs bij de koprol netjes op de balk. Noa turnde vervolgens een plaatje van een vloeroefening. Dit leverde haar op dit toestel de eerste plek op.

Yara turnde veruit de beste brugoefening met hoge zwaaien en een hele hoge op-zwaai. Zij kreeg hier dan ook een ontzettend hoog punt, een 14.300. Dit was veruit het hoogste punt op brug. Mede door dit hoge punt mocht Yara de zilveren medaille in ontvangst nemen. Noa eindigde op een hele mooie zesde plaats.

Anne van Rijswijk (pupillen 2 D2) sloten de drukke turndag af. Ook zij startte op balk, zeker niet haar favoriete onderdeel. Maar Anne had haar zenuwen onder controle, turnde stabiel en netjes en kwam haar oefening zonder vallen door. Een persoonlijke overwinning voor haar. Op brug turnde Anne een oefening waar ook trainster Amke Vlastuin erg tevreden over was. Ook vloer en sprong werden goed uitgevoerd. Zij kan met een achtste plek tevreden terugkijken.

Terneuzen
6 april is het de beurt aan de laatste negen meiden van W.I.K. om hun tweede voorronde te turnen. Zij reizen helemaal naar Terneuzen. Komende weken wordt bekend welke turnsters doorstromen naar de regiofinale.Deel dit bericht met je vrienden!