Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rick Sonnema geselecteerd voor EK Senioren 2019' Op een eindtoernooi neemt per categorie slechts één sporter per land deel.
11mrt

Rick Sonnema geselecteerd voor EK Senioren 2019

AALBURG - Het achterliggende weekend (10-3) kreeg Rick Sonnema (21) uit Wijk en Aalburg namens bondscoach Almir Skrijelj te horen dat hij Nederland zal gaan vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap senioren in het Spaanse guadalajara. Rick zal hier uitkomen in de categorie kata heren.

Op een eindtoernooi mag per categorie slechts één sporter per land deelnemen. Aan de hand van zijn prestaties in het afgelopen seizoen is door het bestuur van Karatebond Nederland in samenspraak met de bondscoach besloten Sonnema te selecteren en Nederland te vertegenwoordigen.

Na twee jeugd EK’s, waarvan de laatste vorig jaar werd afgesloten met een zevende plaats in Sochi  is dit een mooie vervolgstap voor Rick om zichzelf op het allerhoogste niveau te kunnen meten.

Het Europees kampioenschap staat gepland van 28 tot en met 31 maart.

Tot die tijd gaat Rick er samen met Gerrie van Tilburg van Karate-do academie Itosu uit Waalwijk alles aan doen om zo fit en goed mogelijk op de wedstrijdvloer te verschijnen.Deel dit bericht met je vrienden!