Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Publiek geniet van clubkampioenschappen W.I.K.'
18feb

Publiek geniet van clubkampioenschappen W.I.K.

WIJK EN AALBURG - Zaterdag (16-2) stond MFC d’Alburcht in Wijk en Aalburg in het teken van de jaarlijkse clubkampioenschappen van sportvereniging W.I.K.. Maar liefst 140 leden deden mee. De clubkampioenschappen werden geopend door wethouder Peter van der Ven.

In de ochtend turnden de selectieleden van W.I.K. De selectie telt 28 turnsters in de leeftijd van 8 tot 15 jaar. De meiden turnen op verschillende niveaus en het publiek genoot van de fraaie oefeningen.

Daarna was het de beurt aan de recreanten van W.I.K. Met goed gevulde tribunes vol ouders,
opa’s, oma’s, vrienden en vriendinnen was het extra leuk en ook spannend om te mogen turnen. Voor een groot aantal kinderen was het hun allereerste wedstrijd. De meiden en jongens lieten zien wat zij de afgelopen maanden leerden. Het publiek was enthousiast.

Demonstraties
De dag werd afgesloten met twee demonstraties. De kleuters mochten voor een bomvolle zaal optreden. Speciaal verkleed voor deze uitvoering lieten zij onder meer al prima synchroon over een balk te kunnen lopen. Ook gaf de damesgroep een demonstratie op de luchtgeveerde airtrackbaan en trampoline. De groep bestaat uit oud-turnsters in de leeftijd van 17 tot 44 jaar. Het publiek was duidelijk onder de indruk van sprongen die zij zagen.

Prijsuitreiking
Aan het eind van de dag ontving iedere deelnemer een medaille en daarnaast werden er veel
gouden, zilveren en bronzen bekers uitgereikt. De wisselbekers zijn dit jaar gewonnen door Estelle Kant (grote selectie), Isa den Boer (kleine selectie), Raisa Booi (groep 3), Fenna Groeneveld (groep 4), Ilse de Fijter (groep 5-6), Esther Raams (groep 7-8), Michaela Koorevaar (voortgezet onderwijs) en Boas van Maren (jongens).

De volgende wedstrijd is op 23 maart. Dan nemen de recreanten van W.I.K. het in de Driekamp op tegen de leden van S&V uit Eethen en Lios uit Veen.Deel dit bericht met je vrienden!