Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem ' W.I.K. meiden turnen mooie oefeningen' Het waren bijzondere en spannende wedstrijden voor de turnsters.
11feb

W.I.K. meiden turnen mooie oefeningen

AALBURG - Zaterdag (10-2) namen zeven turnsters van W.I.K. Wijk en Aalburg deel aan hun eerste plaatsingswedstrijd in Kaatsheuvel. Voor Gwen Boll, Fenne van der Pol en Romy Dogl was het extra spannend omdat zij voor het eerst deelnamen aan een officiële KNGU-wedstrijd. Voor Sanne Hartman was het ook een bijzondere wedstrijd omdat zij voor het eerst uitkwam voor W.I.K.

Sanne moest als eerste starten op het toestel balk en liet een strakke oefening zien zonder val. Zij behaalde een hoog punt, een 12.45. Daarna was Romy aan de beurt. Ook Romy turnde netjes, alleen viel ze helaas met de koprol van de balk. Fenne begon wat minder goed, maar turnde daarna een prachtige oefening. Op het onderdeel vloer lieten de meiden mooie oefeningen zien en Romy kreeg een 12,60! Bij  het volgende toestel turnden alle drie de meiden een mooie handstand tot lig. Het laatste toestel was de brug. Ook hier weer mooie oefeningen en Fenne scoorde hoog met een 12.95. De concurrentie in de categorie Pupil 1 is zeer groot. De meiden volgden elkaar op in de lijst en Fenne werd achtste geworden, Romy negende en Sanne tiende. Voor een eerste officiële wedstrijd een knappe prestatie.

Zenuwen
Fay Schouten, Sarissa Smulders, Gwen Boll en Benthe Colet begonnen ondanks de zenuwen met sterke oefeningen op de vloer. Sarissa turnde voor het eerst een arabier flikflak tijdens een wedstrijd. Een knappe prestatie waar zij de afgelopen weken hard voor heeft getraind.

Fay liet zien haar vloeroefening op muziek goed te beheersen en swingde over de vloer. Haar oefening behoorde tot de betere oefeningen en daar kreeg zij het 6e punt voor. Benthe en Gwen turnden netjes op de muziek en behaalden mooie cijfers. Sprong behoort niet tot het favoriete toestel van de dames. Toch lieten zij goede overslagen over de pegasus laten zien.

Hoge salto
Op brug scoorde Sarissa met een nette oefening en een hoge salto af zelfs het tweede punt in haar categorie. Ook Benthe turnde een hoge salto van de brug. Op balk werd het harde werken beloond met stabiele oefeningen zonder vallen en mooie punten. Gwen turnde nog net niet de volledige moeilijkheid maar wel een mooie strakke balkoefening waarvoor ze het zesde punt behaalde.

Sarissa eindigde als zevende, Gwen als negende, Fay als twaalfde en Benthe als dertiende in het eindklassement van de meerkamp.
De zeven meiden mogen begin april hun tweede plaatsingswedstrijd in het verre Terneuzen turnen.
Volgende week staan eerst de Clubkampioenschappen op het programma in de vertrouwde d'Alburcht.Deel dit bericht met je vrienden!