Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste officiële KNGU wedstrijd voor instappers W.I.K.' Emmelie, Isa, Lieke en Zoë beleefden een mooie dag.
02feb

Eerste officiële KNGU wedstrijd voor instappers W.I.K.

WIJK EN AALBURG - Zaterdag (2-2) werd door zes turnsters van Sportvereniging W.I.K. in Zierikzee geturnd. Voor Isa den Boer, Zoë Riedijk, Lieke van Rijswijk en Emmelie Tankens een extra spannende dag, het was hun eerste deelname aan een officiële KNGU wedstrijd.

Voor Noa Dammers en Yara Bouman zat uitslapen er niet in. Al om 8.00 begonnen zij aan hun warming-up in Zierikzee. Yara startte erg sterk op brug met een mooie oefening. Van de 19 deelneemsters pakte zij de tweede plek op brug. Ook haar balk oefening was mooi met hoge sprongen.
Noa turnde een hele nette vloeroefening met een hoge moeilijkheidsgraad. Dit werd beloond met een hoog punt. Ze sloot de wedstrijd af met twee goede sprongen. De concurrentie in het niveau (pupil 1 D2) is ontzettend groot. Een podiumplek zat er niet in maar de meiden kunnen terugkijken op een goede wedstrijd.

Instappers
De volgende ronde was het de beurt aan de vier instappers. De vier meiden in de leeftijd van 8 en 9 jaar oud namen het op tegen leeftijdsgenootjes uit het district Zuid. Isa, Zoë, Lieke en Emmelie turnden alsof ze al jaren op wedstrijd gaan.
Zoë startte met twee goede sprongen en ontving het tweede punt van de 22 deelneemsters. Met een big smile betrad zij de vloer en turnde haar vloeroefening netjes en met veel uitstraling.
Isa turnde een stabiele wedstrijd op alle vier de toestellen met als uitschieter een mooie brugoefening.
Lieke turnde ook stabiel, maar miste nog net wat moeilijkheid op vloer, Dit maakte zij goed door heel netjes te turnen. Vooral haar balkoefening was mooi zonder 'wankelingen'.
Ook Emmelie turnde een strakke balkoefening. Dit werd beloond met een hoog punt. Op de andere drie onderdelen turnde zij erg stabiel zonder fouten.

Ook in deze categorie is de concurrentie echter groot. Zoë werd achttiende, Lieke zestiende, Emmelie twaalfde en Isa achtste. Zij kunnen terugkijken op een goede eerste wedstrijd.

(Foto WIK)Deel dit bericht met je vrienden!