zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Achilles Veen1 weet weer wat winnen is

28 januari 2019 (door AalburgNet)

VEEN - Afgelopen donderdag werd bekend dat de samenwerking tussen Achilles Veen en hoofdtrainer Giovanni Franken per direct werd beëindigd. Assistent Marcel van Ringelensteijn verklaarde zich solidair met de hoofdtrainer en Johan van Bijsterveld werd aangesteld als voorlopig plaatsvervanger. Zonder zijn ploeg ook maar een keer te kunnen trainen moest Van Bijsterveld zaterdag bij de thuiswedstrijd tegen Capelle op de bank plaatsnemen. Het resultaat loog er niet om. Achilles Veen won voor het eerst sinds 24 november weer eens een competitiewedstrijd. Uitslag: 4-2

Keuzeheer Van Bijsterveld kwam tot de volgende 11 namen voor de startopstelling: Jamil Kools, Sem van der Pijl, Maarten Boddaert, Thijs van den Berg, Sezer Sulun, Theo Martens, Ayden Kuijpers, Ilias Zaimi, Thomas de Man, Sen Aerts en Niek Wilborts.

De sneeuw was, wellicht met hulp van een dampende feesttent op het parkeerterrein, verdwenen. Er kon dus gevoetbald worden op De Hanen Weide!

Achilles Veen begon een beetje aftastend aan de wedstrijd die eigenlijk pas een beetje los kwam toen Sezer Sulun al na 10 minuten een gele kaart pakte wanneer hij te laat is met zijn sliding. 2 minuten later wordt namelijk de eerste echte kans genoteerd. Na een mooie aanval wordt Sem van der Pijl vrij gespeeld door Thomas de Man. De inzet van Van der Pijl miste echter kracht en kon door de keeper gepakt worden.

Na ruim 20 minuten kan de eerste goede kans voor de gasten genoteerd worden. Het gevaarlijke schot gaat echter net voorlangs. Meteen daarna volgt de volgende kans voor de mee opgekomen Sem van der Pijl. Sen Aerts speelde zichzelf vrij en kon schieten. Via de keeper valt de bal bij Sem van der Pijl voor zijn voeten. Die kan vrij eenvoudig afwerken en brengt zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.

Voor de rust nog een paar kansen voor beide ploegen. Onder andere Thomas de Man wist de keeper niet te verschalken en als iedereen al bijna op zoek is naar de koffie voor de rust komen de gasten op 1-1. Het is echter ook nog voor het rustsignaal Thomas de Man die de marge van 1 weer kon herstellen door de stand op 2-1 te brengen.

In de tweede helft schiet Achilles Veen wel uit de startblokken. Dit leid in de 47e minuut al tot een grote kans voor Ilias Zaimi op aangeven van Thomas de Man. Hij weet de bal echter niet op goal te krijgen. 2 minuten later wordt diezelfde Zaimi gevloerd binnen de ‘zestien’ en legt zelf aan voor een strafschop die hij kogelhard in het dak van het doel werkt. Achilles Veen dus snel na rust op een 3-1 voorsprong.

Na ruim een uur spelen is het Sen Aerts die eerst een grote kans om zeep helpt, maar daarna toch het net weet te vinden. Op aangeven van Ayden Kuijpers schiet hij via de binnenkant van de paal binnen en brengt de stand op 4-1.

In de 73e minuut weet Capelle echter uit het niets weer wat aan te sluiten door de 4-2 te maken. Van Bijsterveld gaat dan wisselen en brengt Toby Tan in voor Ayden Kuijpers en even later mag Roel de Kruijk invallen voor Sen Aerts.

In de 83e minuut laat Sezer Sulun zich gaan in zijn commentaar op de leiding en pakt dus een niet zo slimme tweede gele kaart. Je zou verwachten dat Achilles Veen het daarna nog moeilijk zou krijgen, maar de overwinning kwam eigenlijk niet echt meer in gevaar. Eindstand 4-2!

De concurrentie
Achilles Veen wist door de overwinning 3 plaatsen te stijgen op de ranglijst en staat nu op de 10e plaats. Concurrent DFS verloor uit bij Jodan Boys met 2-0 en Rijvogels verloor zijn thuiswedstrijd tegen Spijkenisse met 1-2.

Jong FC Den Bosch – Ter Leede werd verrassend 0-2. Koploper Volendam verspeelde ook weer eens punten door bij SC Feyenoord met 2-2 gelijk te spelen. Swift – XerxesDZB, Zwaluwen – Nootdorp en ’s-Gravenzande – Smitshoek werden afgelast vanwege het winterweer van de afgelopen week.

Volgende week
Komende week staan er voor Achilles Veen 1 twee wedstrijden op het programma. Dinsdag 29 januari wordt de thuiswedstrijd voor de beker tegen Nuenen ingehaald. Aftrap om 20:00 uur.

Zaterdag 2 februari mag Achilles Veen op bezoek in Spijkenisse. Daar wordt om 14:30 uur afgetrapt. (Achilles Veen)