Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Mooie turnprestaties voor W.I.K.-meiden' Emma en Feline.
28jan

Mooie turnprestaties voor W.I.K.-meiden

AALBURG - Zaterdag (26-1) turnden Emma van Tilborg, Anne van Rijswijk en Feline Tankens hun eerste voorwedstrijd. In Dinteloord zetten de meiden mooie prestaties neer. Zo werd Emma vijfde in haar categorie Jeugd 1 D3. Anne turnt in de categorie Pupillen 2 D2 en behaalde een knappe vierde plaats en Feline werd achtste in haar categorie Jeugd 1 D2.

Emma turnde in de categorie Jeugd 1 D3 en begon redelijk goed op sprong en brug. Haar  concurrenten behaalden nog hogere punten. Emma haalde haar achterstand goed in door een super mooie balkoefening. Helaas wel een val met de handstand maar alsnog behaalde zij het vierde punt op balk. Emma sloot haar wedstrijd af met een hele nette vloeroefening, wat haar het tweede punt opleverde. Hierdoor steeg ze nog flink in het klassement en eindigde op de vijfde plaats.

Na een rondje rust voor trainster Amke Vlastuin mocht Anne aantreden. Anne turnt bij Pupillen 2 D2 en had haar zenuwen gelukkig thuis gelaten wat we terugzagen in haar turnen. Ze begon op balk wat niet haar favoriete toestel is. Daar liet ze niets van merken een turnde een stabiele oefening. Daarna liet Anne een super mooie vloeroefening zien waar zij de laatste weken hard aan gewerkt heeft! Het derde punt voor haar op dit toestel en ook op sprong ontving zij het derde punt. Na het eerste toestel stond ze op een mooie vierde plaats en dit wist zij de gehele wedstrijd vast te houden. Super knap!

Feline mocht 's avond aantreden bij de Jeugd 1 D2. Het hoogtepunt van haar wedstrijd van haar vloeroefening. Het werd 'een plaatje van een oefening.' Zij ontving dan ook een superhoog punt, de derde van de wedstrijd. Helaas keurde de jury nog iets af waar de trainers het niet mee eens waren. Op de overige toestellen turnde ze mooie oefeningen. Feline eindigde op een nette achtste plek. De verschillen waren zeer klein met de top 3.

(Foto WIK)Deel dit bericht met je vrienden!