Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'W.I.K.-meiden behalen mooi podium' De spannende middag resulteerde in een mooie beloning.
17dec 2018

W.I.K.-meiden behalen mooi podium

WJK EN AALBURG -  Zes turnsters van W.I.K. turnden gisteren (16-12) hun eerste KNGU voorwedstrijd van dit seizoen in Prinsenbeek.

Lieve Colijn mocht de spits afbijten en haar oefeningen gingen erg goed. Op sprong behaalde Lieve het tweede punt en op brug zelfs veruit het hoogste punt. Deze knappe prestaties zorgden ervoor dat zij op het podium mocht plaatsnemen en de zilveren medaille ontving.

In de middagronde was het de beurt aan de junioren Anouk van Hemert, Estelle Kant, Isa Hobo, Mirthe Lankhaar en Mirthe den Besten om te turnen. De start op sprong begon al erg goed en daarbij behaalden zij allemaal een punt in de top 7. Estelle turnde een mooie brugoefening aan elkaar en behaalde daarmee het vierde punt. Op vloer liet ze een mooie oefening op muziek zien en kreeg daarvoor het tweede punt. Ook Anouk liet een mooie vloeroefening zien en ontving ook het 2e punt op dit onderdeel. Op brug turnde zij nog niet de volledige moeilijkheid maar wel een knappe door geturnde oefening. Dit was goed voor het vijfde punt.

Super
Mirthe den Besten turnde een hele mooie brugoefening. En Isa turnde boven zichzelf uit op sprong. Op het onderdeel balk turnde Mirthe heel knap voor het eerst tijdens een wedstrijd de radslag. Helaas ontvingen zowel Mirthe als Isa onnodig veel aftrek voor hun balkoefeningen en behaalden zij niet het cijfer voor waar ze op gehoopt hadden. Na deze teleurstelling lieten Isa en Mirthe nog een super vloeroefening zien.

De spannende middag resulteerde in een mooie beloning voor zowel de turnsters als de trainster Manon Vlastuin: een compleet W.I.K. podium! Estelle Kant won goud, Anouk van Hemert zilver en Mirthe Lankhaar brons.Deel dit bericht met je vrienden!