Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Tweemaal brons voor Rick Sonnema in Luik' Maar liefst 1109 inschrijvingen uit 24 landen ...
18nov

Tweemaal brons voor Rick Sonnema in Luik

AALBURG - Zondag, 18-11, was er in Luik een groot internationaal karatetoernooi met 1109 inschrijvingen uit 24 landen. Rick Sonnema draaide lekker en scoorde tweemaal brons.

In de categorie onder de 21 jaar, stond Rick in de tweede ronde tegenover Frankrijk. Deze won hij overtuigend met 5-0 waardoor hij in de halve finale stond. In deze rond trof hij Indonesië, een hele goede en sterke tegenstander. De match verloor Sonnema nipt met 3-2. Verder had hij de wedstrijden met 5-0 gewonnen en dus had Rick recht op een herkansing.

In de herkansing stond Sonnema tegenover de Europees kampioen junioren, een pittige tegenstander met veel internationale prijzen op zijn naam. Na een mooie partij won Rick overtuigend met 4-1 waardoor hij een derde plaats veilig stelde.

In de middag kwam de jonge Aalburger uit in de categorie senioren.
In de eerste ronde verloor hij nipt met 3-2 van zijn tegenstander uit Luxemburg.
Door de finale te halen kreeg Sonnema wederom herkansing.

In de eerste herkansingsronde won Rick sterk met 5-0 van Engeland. Vervolgens ook met 4-1 van zijn Belgische tegenstander. De laatste herkansingsronde trad hij aan tegen dezelfde tegenstander uit de categorie -21 jaar.

Opnieuw werd de match gewonnen van de Europees kampioen met 4-2 en dat leverderde weet een 3e plaats op.Deel dit bericht met je vrienden!