Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gymfeestje met Nijntje' Er waren veel Nijntjes te vinden ...
28okt

Gymfeestje met Nijntje

AALBURG - Zaterdag (27-10) werd een gezellig gymfeestje gevierd ter ere van de eerste Nijntje Beweegdiploma. De peuters en kleuters namen een Nijntjeknuffel mee, trokken een Nijntjeshirt aan of namen een boek of zelfs een koffer mee. Er waren dan ook ontzettend veel Nijntjes te vinden in de gymzaal aan de Tulpstraat in Wijk en Aalburg.

De KNGU en Sportvereniging W.I.K. werken samen om meer kinderen uit de gemeente Altena tussen de 2,5 en 6 jaar te stimuleren om spelenderwijs beter te leren bewegen. W.I.K. ontving onlangs het Beweegdiploma-keurmerk van de KNGU en het bordje prijkt dan ook op de gevel.

Met gevarieerde oefeningen en spelletjes leren peuters en kleuters in 20 weken de basis van het bewegen. Als beloning ontvangen ze het nijntje Beweegdiploma waarop staat wat ze geleerd hebben. De lessen worden gegeven op zaterdagochtend in de gymzaal aan de Tulpstraat en kinderen vanaf 2,5 jaar zijn van harte welkom.

Goed leren bewegen is heel belangrijk en ontzettend leuk, maar niet meer vanzelfsprekend binnen onze maatschappij. Kinderen zitten steeds vaker achter hun tablet. Door het aanbieden van het Nijntje Beweegdiploma hoopt SV W.I.K. kinderen te stimuleren om niet alleen beter te gaan bewegen maar ook meer te gaan bewegen.Deel dit bericht met je vrienden!