Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aftrap Snuffelweken direct al druk bezocht'
19sep

Aftrap Snuffelweken direct al druk bezocht

AALBURG - Afgelopen zaterdag (15-9) vond de eerste kick-off plaats van de Snuffelweken in d’Alburcht in Wijk en Aalburg. Een sport- en cultuurevenement waar kinderen vanaf 2,5- 14 jaar welkom waren om in één middag kennis te maken met de diverse sporten. Ook was het mogelijk om verschillende muziekworkshops te volgen. Ouders konden op de snuffelmarkt de info-stands bezoeken waar veertien verenigingen uit de regio aanwezig waren.

Meer dan zeventig enthousiaste kinderen namen deel aan de kick-off die werd geopend door buurtsportcoach Bram Siero en wethouder Pim Bouman. Nadat de wethouder symbolisch een basketbal in het net wierp, startte het optreden van de twee streetdance wedstrijdgroepen van The Motion Creator. Vervolgens werden de kinderen uitgenodigd om mee te doen aan een gezamenlijke warming-up om daarna aan de muziekworkshops en sportclinics deel te nemen.

Aanbod
Judo, voetbal, tennis, hockey, peuter/kleutergym, ukkieswing, turnen, basketbal, streetdance en ook het deelnemen aan een handbalclinic behoorde tot de mogelijkheden. Naast het sportaanbod was er een djembé workshop en konden kinderen diverse blaas- en slagwerkinstrumenten uitproberen. De middag werd afgesloten met een tweetal optredens van muziekvereniging Excelsior uit Genderen.

De organisatie die in handen was van Sportvereniging W.I.K. en buurtsportcoach Bram Siero kan terugkijken op een zeer geslaagde eerste kick-off die mede mogelijk werd gemaakt door de aanwezigheid van veel vrijwilligers. Vanaf nu zijn de Snuffelweken officieel gestart en kunnen kinderen via de website www.bewegensamendoen.nl zich inschrijven voor gratis proeflessen.Deel dit bericht met je vrienden!