Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'MO19 komt nog tekort in derby tegen Sleeuwijk' Elf maal troffen de Sleeuwijkers doel.
11sep 2018

MO19 komt nog tekort in derby tegen Sleeuwijk

VEEN - Zaterdag (8-9) speelde MO19 van Achjilles Veen tegen een oude bekende. Voor de tweede  bekerwedstrijd kreegf het team Sleeuwijk op bezoek op de De Hanen Weide.

Vanaf het begin van de wedstrijd was Achilles nog niet helemaal wakker. Na enkele minuten lag de bal, in het voordeel van Sleeuwijk, al na 4 minuten in het netje; 0-1.

MO19: 'Dat we er niet helemaal bij waren, blijkt uit het feit dat, voordat we het wisten, Sleeuwijk het voordeel wist uit te bouwen tot 5-0 zonder dat we er aan te pas kwamen.' Met nog 10 minuten op de klok in de eerste helft kwam er iets meer druk naar voren van Achilles maar ook dat wisten de meiden van Achilles niet te benutten en om te zetten in een doelpunt. Via een snelle aanval wist Sleeuwijk de 0–6 op het bord te krijgen waarna doelvrouw Emma met drie goede reddingen haar doel nog steeds dapper probeerde te verdedigen.

Zo zat de eerste helft erop met in de gedachten dat het de 2de helft op alle fronten beter moest.

In de rust werden er nieuwe afspraken gemaakt. Echter kwam daar nog een probleem bij. Door veel blessures moesten we helaas de 2de helft met 10 meiden beginnen.

De tweede helft bleek al snel dat Achilles beter aan de wedstrijd was begonnen. Gedurende 20 minuten ging het spel over en weer en begon het treffen op een wedstrijd te lijken. Toch wisten de meiden niet te voorkomen dat Sleeuwijk er toch nog twee tegen de Veense touwen wist te schieten; 0–8.

Aanpassing
Door een aanpassing in het veld kon Achilles Veen zich meer weren en kregen we meer druk naar voren maar helaas kwam het niet tot een kans. Sleeuwijk daarentegen wist door een tegenaanval ook nog de 0-9 te maken. Achilles bleef echter vechten voor dat verdiende tegendoelpunt. Echter de kansen bleven voor Sleeuwijk. Na twee goede reddingen was het daarna toch weer Sleeuwijk dat het spel naar zich toe trok en met nog een kleine 10 minuten op de klok werd het spel meer op het middenveld uitgevochten. Helaas wist Sleewijk de bal wederom achter Emma te krijgen en werd de wedstrijd uiteindelijk beslist; 0-11.

Op het doel Emma, In de verdediging Shayra, Silke, Evy, Ayse en Eva. Het  middenveld bestond uit Indy, Wendy en Maxime en in de aanval startten Charlotte en Ezra. Dit hield in dat Anouk en Kirsten op de reservebank begonnen.

Aankomende woensdag staat er een vriendschappelijke wedstrijd op het programma en ontvangen wij de MO-17 van t’ Zand uit Tilburg.

Aanvang wedstrijd om 20:00 uur Deel dit bericht met je vrienden!