Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente moet sportclubs actief helpen aan subsidiegelden' Er moet door de clubs snel geschakeld worde, want op is op.
30aug 2018

Gemeente moet sportclubs actief helpen aan subsidiegelden

ALTENA - Er is een nieuwe subsidiepot beschikbaar van 87 miljoen voor sportclubs, zo meldt CDA Altena. De partij wil dat de drie gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem sportclubs actief gaat ondersteunen bij de aanvraag van subsidies.

De inzet van veel vrijwilligers is belangrijk voor de sportclubs, maar vrijwilligers zijn al druk genoeg en hebben gemiddeld minder ervaring met subsidieaanvragen dan gemeenteambtenaren, meent het CDA Altena. Woordvoerder Otto van Breugel laat weten: ‘Reden voor deze oproep is een nieuwe subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Er is maar liefst 87 miljoen beschikbaar. Hiermee kunnen amateur-sportclubs in heel Nederland extra subsidie krijgen voor het bouwen en onderhouden van gebouwen en velden, maar ook voor aanschaf van nieuwe sportmaterialen.’

Op is op

Voor de Haagse subsidiepot geldt: op is op. En dus het CDA maant het college om haast. De CDA-fractie roept de colleges dan ook op de subsidie onder aandacht te brengen bij de sportclubs. Met de subsidie kunnen clubs investeren in de toekomst van de vereniging. Het CDA vindt dit belangrijk vanwege de maatschappelijke functie van sportclubs. Ook partijgenoot Gerard Paans (CDA) is enthousiast. “Dit zijn unieke mogelijkheden voor al onze sportclubs in Altena. Het zou mooi zijn als we een deel van dit geld naar onze sportverenigingen in Altena kunnen halen. Natuurlijk moeten we de vrijwilligers daarbij helpen. We roepen de colleges dan ook op om snel actie te ondernemen”.Deel dit bericht met je vrienden!