zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Achilles Veen winnaar Aalburg Cup

27 augustus 2018 (door AalburgNet)

VEEN - De Veense voetbalclub had zaterdag (25-8) een druk programma. Er was niet alleen de kick off van de jeugdteams op de Hane Weide, ook Achilles Veen 1 kwam aan de bak voor een oefenwedstrijd tegen eersteklasser vv DHSC uit Utrecht. Achilles Veen 2 won in Wijk en Aalburg de Aalburg Cup.

Al in het eerste kwartier van de wedstrijd tegen de Utrechters kwam Achilles Veen op een 2-0 voorsprong. In de vierde minuut schoot Sen Aerts de rebound binnen na een schot van Soufiane Allach. In de 15e minuut lukte het Brian Peters de keeper van de gasten te verschalken.
Na een klein half uur werd de wedstrijd voor ongeveer 25 minuten gestaakt in verband met een overtrekkende onweersbui.
Verder vielen in de wedstrijd geen doelpunten meer en bleef Achilles Veen 1 de volledige voorbereiding zonder verlies. Eén wedstrijd werd niet winnend afgesloten. Dit was de uitwedstrijd tegen tweede divisionist Kozakken Boys. Deze pot eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Aalburg Cup
Om 15:00 uur speelde Achilles Veen 2, met aanvulling vanuit de selectie van Achilles Veen 1, de derde en laatste wedstrijd om de Aalburg Cup. De wedstrijd werd een feit bij bij NOAD’32 tegen vv GDC. Achilles Veen wist deze wedstrijd na een 2-0 achterstand toch nog met 2-2 gelijk te spelen. Dit bleek na afloop voldoende voor het binnenhalen van de laatste Aalburg Cup. Feest dus.

Competitie
Zaterdag 1 september begint voor Achilles Veen 1 de competitie met een thuiswedstrijd tegen sv Nootdorp. Aanvang 14:30 uur. Achilles Veen 2 begint dan aan het bekeravontuur en trapt om 14:30 uur af voor een thuiswedstrijd tegen OSC’45 2 uit Den Bosch.