Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aftellen voor de laatste Aalburg Cup'
13aug 2018

Aftellen voor de laatste Aalburg Cup

AALBURG - Dit jaar staat de 45e editie van de Aalburg Cup op de kalender. Een grote happening voor jong en oud, waarbij vooral plezier op en om het veld de boventoon voert.

Eerdere edities werden op toerbeurt bij de Aalburgse voetbalverenigingen Noad’32, GDC, Wilhelmina’26 en Achilles Veen gehouden. Dit jaar is de thuisbasis bij Noad’32.

De wedstrijden van de eerste elftallen worden gespeeld op donderdag 16, dinsdag 21 en zaterdag 25 augustus. De damesteams en alle jongens en meisjes teams komen zaterdag de 25e in actie. De jeugd speelt verdeelt over de vier sportparken. Daarmee openen zij het nieuwe voetbalseizoen dat een week later officieel begint met de KNVB bekerwedstrijden.

Het toernooi wordt afgesloten met een gezellig feest vol muziek. De winnaar mag de laatste Aalburg Cup in ontvangst nemen.

Programma eerste elftallen

Donderdag 16 augustus 19:15 uur:
Noad’32 – Achilles Veen
Wilhelmina’26 – GDC

Dinsdag 21 augustus 19:15 uur:
Noad’32 – GDC
Achilles Veen – Wilhelmina’26

Zaterdag 25 augustus 15:00 uur:
Noad’32 – Wilhelmina’26
GDC – Achilles Veen

Altena Cup
Inmiddels ligt er ook al een idee om de Cup te spelen in de nieuwe gemeente Altena. Dertien eerste elftallen spelen op meerdere dagen om de Altena Cup. De finaledag is bij één van de verenigingen op 24 augustus 2019. De vrouwen en alle jeugdteams strijden op de finaledag ieder voor zich om een Altena Trofee. Alle teams spelen in toernooivorm in poules met finalewedstrijden. Afhankelijk van het aantal deelnemers en wedstrijden worden de speellocaties onder de deelnemende verenigingen verdeeld.

Na de (mogelijk) laatste Aalburg Cup wordt bekeken of dit idee draagvlak heeft bij de verenigingen van de nieuwe gemeente Altena. Deel dit bericht met je vrienden!