Alles over Aalburg...
15jul 2018

Renzo van Emmerik 3e plaats in Assen

MEEUWEN - Tijdens ‘De 501 van Assen’ behaalde Renzo van Emmerik uit Meeuwen zaterdag (14-6), samen met zijn tijdelijke teamgenoten Joey Louwes en Rinze Luimstra, een derde plaats. Een geweldige prestatie in een veld met 56 ingeschreven teams.

Voor Renzo van Emmerik begon het evenement moeilijk, want de storing die bij de crash in de ONK SuperCup 1000 race van 19 mei was opgelopen aan de quickshifte, stak tijdens de trainingen toch weer de kop op. Tussen de kwalificaties door werd hard gewerkt om het spreekwoordelijke lek boven te krijgen. Er zat voor de coureur uit Meeuwen niets anders op dan op de 'ouderwetse manier' te koppelen en te schakelen. Dat kostte wat meer tijd dan zijn concurrenten en zeker tijdens de vele ronden die hij moest rijden extra inspanning en energie. 

Van Emmerik: "Het was belangrijk om constant rond te gaan zonder fouten te maken. Het was warm maar de Dunlop banden hebben uitstekend gewerkt en ervoor gezorgd dat wij contant snel konden zijn en na vijf wissels de derde plaats naar ons toe konden trekken. Het is nu zorgen dat we het probleem met de quickshifter boven water krijgen zodat ik over twee weken in Dijon-Prenois (F)in de ONK SuperCup 1000 klasse weer volop kan presteren!”Deel dit bericht met je vrienden!