Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'W.I.K. op meerdere fronten actief ' Anouk, Estelle en Mirthe zijn supertrots op hun resultaten.
19jun 2018

W.I.K. op meerdere fronten actief

AALBURG - Zaterdag (16-6) was het een drukke dag voor sportvereniging W.I.K. Drie selectieturnsters die zich geplaatst hadden voor de districtsfinale en turnden in Zevenbergen in divisie 4 en 5. Veel andere leden van W.I.K. stonden op het Marktplein in Wijk en Aalburg om daar aan de openingsdans mee te doen en twee demonstraties te geven tijdens de Jaarmarkt.

Bewegen is gezond en W.I.K. had dan ook een oproep gedaan aan alle kinderen van de gemeente Aalburg om samen met de burgemeester de markt als dansend te openen. Veel kinderen gaven gehoor aan deze oproep en kwamen in hun sportoutfit naar het Marktplein. De burgemeester werd omringd door W.I.K.-pakjes, maar er waren ook kinderen te zien in handbal- en voetbaltenue, streetdance-kleding en zelfs een meisje in paardrijdtenue danste mee op de Fitlala van Kinderen voor Kinderen. Na de dans gaven leden een turndemonstratie op het Marktplein.

Bij de marktkraam van W.I.K. was het gedurende de dag ook druk. Vrijwilligers verkochten vers gemaakte slaatjes en men kon lootjes kopen en mooie prijzen winnen. Uiteraard is de opbrengst voor de clubkas zodat er kan worden geïnvesteerd in nieuwe materialen.

Turnen

In Zevenbergen begon Anouk op het onderdeel vloer waar zij een mooie  en nette oefening liet zien. Op het toestel sprong liet zij twee perfecte overslagen zien die haar het derde cijfer opleverden. Helaas had de jury een element op balk gemist waardoor het cijfer erg tegenviel. Anouk eindigde ondanks dat op een knappe veertiende plek in een deelnemersveld van de beste 35 turnsters uit Noord-Brabant, Zeeland en Limburg.

In de tweede ronde mochten Estelle Kant en Mirthe Lankhaar deelnemen in niveau F divisie 5. Beide starten op de balk met hele mooie en nette oefeningen. Mirthe had voor het eerste dit seizoen last van zenuwen, maar wist dit goed in bedwang te houden en bleef netjes met al haar elementen op de balk staan. Ook liet ze een hele mooie radslag op de balk zien. Helaas werd bij Estelle hetzelfde element afgekeurd als bij Anouk. Door de netheid kreeg ze weinig aftrek en ontving zij alsnog een mooi cijfer. De afgelopen paar weken is er hard geoefend op een nieuw element op het toestel vloer en dit voerden zij beiden heel goed uit. Hierdoor kregen ze een hogere moeilijkheid en uiteindelijk hoge cijfers op dit toestel. Op brug hadden beide turnsters besloten meer risico te nemen door ook hier een nieuw element te turnen dat goed uitpakte. De concurrentie was echter sterk. Mirthe eindigde op de 26e plaats en Estelle op de 21e plaats van de in totaal 36 beste turnsters uit de drie provincies.
De vereniging is trots op haar turn(st)ersDeel dit bericht met je vrienden!