Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem ' W.I.K. turnsters verdienen brons in toestelfinale' Sarissa, Benthe en Noor hebben veel plezier in wat zij doen.
05jun 2018

W.I.K. turnsters verdienen brons in toestelfinale

AALBURG -  Zaterdag (2-6) turnden Emma, Benthe, Noor en Sarissa in Oosterhout. Zij hadden zich via de kwalificatiewedstrijden geplaatst voor de toestelfinale.

Benthe Colet mocht in actie komen op het onderdeel balk. Zij turnde een goede oefening met een supermooie koprol op de balk. De jury was echter erg streng. Door een val van de balk eindigde Benthe op de zestiende plaats.

Noor Koning had zich geplaatst voor drie toestellen: brug, balk en vloer. Op de brug heeft zij de laatste weken erg hard getraind. Zij liet dan ook een hele mooie en vooral nette oefening zien die werd beloond met een bronzen medaille. Op balk turnde zij een goede oefening wat een vierde plaats opleverde. Ook op vloer liet Noor een plaatje van een oefening zien waar haar lenigheid goed zichtbaar was in de elementen. Dit was goed voor een zevende plaats.

Sarissa Smulders mocht uitkomen om maar liefst vier onderdelen. Bij het onderdeel sprong liet zij een handstandoverslag over de kast zien wat de negende score opleverde. Op brug heeft ook zij hard getraind de laatste weken. De verbetering was te zien. Sarissa werd 8e op dit onderdeel. Op de smalle balk turnde Sarissa een voorzichtige maar nette en stabiele oefening. Het was een verrassing maar zeer verdiend dat zij een bronzen medaille kreeg omgehangen voor haar oefening! Op vloer knalde zij er ook een goede oefening uit en eindigde ze net achter Noor op plaats acht.

Emma had zich geplaatst voor de toestellen balk en sprong. Tijdens het inturnen besloten Emma en haar trainster om voor alles of niets te gaan en dus een koprol tot hurkzit te turnen. Helaas lukte deze net niet tijdens de wedstrijd maar de rest van haar oefening was zo netjes dat Emma alsnog een goed punt kreeg.
Ze werd ondanks de val heel knap zevende. Op het toestel sprong lagen alle punten heel dicht bij elkaar dus erg spannend. Emma turnde twee mooie en nette sprongen, hiermee eindigde zij op de tiende plek.

Tevreden
W.I.K. kan tevreden terugkijken op de toestelfinale-wedstrijden die de afgelopen weken plaatsvonden.
Er volgen nog twee districtswedstrijden waar vier W.I.K. turnsters zich voor hebben geplaats. Zij behoren tot de beste tien turnsters van de regio Zuidwest Nederland.  

(Foto W.I.K.)Deel dit bericht met je vrienden!