Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Elf W.I.K.-meiden turnen in tropische temperaturen'
29mei 2018

Elf W.I.K.-meiden turnen in tropische temperaturen

WIJK EN AALBURG - Afgelopen zaterdag (26-5) namen maar liefst elf turnsters van Sportvereniging W.I.K. deel aan de toestelfinales. De meiden en hun trainsters trotseerden de files naar het verre Vlissingen en turnden daar in tropische temperaturen.

Yara Bouman had zich geplaatst voor balk en vloer. Een knappe prestatie gezien het grote en sterke deelnemersveld. Bovendien is dit haar eerste wedstrijdseizoen. Op de balk turnde Yara voor het eerst een handstand en op vloer liet zij een mooie strakke oefening  zien. Op vloer werd Yara 16e, op balk 26e.

De ronde daarna waren Maddy van der Mooren en Fenne Vos aan de beurt. Maddy begon op sprong wat goed en netjes verliep. Zij eindigde op de twintigste plek. Daarna moest zij een paar uur wachten voor haar tweede toestel. Maddy turnde één van haar beste en netste vloeroefening van dit seizoen. Zij kan trots zijn op deze mooie oefening en sluit haar turn carrière af met een achttiende plaats op vloer.

Fenne Vos had zin in de wedstrijd en turnde op balk een stabiele oefening. Zij liet voor het eerst tijdens een wedstrijd een koprol op balk zien en eindigde op een 23e plaats. Ook voor het onderdeel vloer had Fenne zich geplaatst. Ze genoot zichtbaar tijdens haar oefening en werd knap 20e  in een sterk deelnemersveld.

Knap
Lynn van Wijnen liet op balk en vloer zien niet voor niets naar Vlissingen te zijn gekomen. Op vloer turnde ze een nieuw en moeilijker element wat een hogere moeilijkheid opleverde. Ze turnde een mooie oefening op muziek en behaalde de vierde plaats. Op balk liet ze tijdens het inturnen een perfecte oefening zien. Helaas was haar oefening tijdens de wedstrijd iets minder, maar voldoende voor een knappe vijfde plaats.

Anouk van Hemert mocht maar liefst op vier toestellen deelnemen. Op vloer had zij een nieuwe element toegevoegd dat ook nog eens heel goed werd uitgevoerd. Je kon zien dat ze genoot van haar oefening op muziek en zij behaalde een zesde plaats. Op balk en sprong turnde zij ook heel goed en behaalde zelfs een vijfde plaats.

Op brug liet Isa Hobo zien haar oefening verbeterd te hebben en daarmee de volledige moeilijkheid te turnen. Ook turnde Isa voor het eerst tijdens een wedstrijd een salto van de balk af. Zij behaalde zowel op brug als balk een negende plek en op vloer werd zij vijftiende.

Tweede ronde
In de tweede ronde mocht Lieve Colijn op alle vier de toestellen haar finale turnen. Op sprong turnde ze een nette tweede sprong en behaalde daarmee de vierde plaats. Op de andere toestellen heeft ze goede en stabiele oefeningen geturnd en laten zien dat ze goed mee kon draaien met de rest. Zij behaalde een vijftiende plek op brug, dertiende op balk en een knappe negende plek op vloer.

Mirthe Lankhaar had zich geplaatst op sprong, balk en vloer. Ze turnde een mooie vloeroefening op muziek en had een nieuw element toegevoegd. Dit voerde ze heel netjes uit en behaalde heel knap het vijfde cijfer en een hogere moeilijkheid. Op sprong en balk liet ze zien goed mee te draaien met de concurrentie, helaas niet voldoende voor de top 10. Estelle had zich geplaatst voor balk en sprong. Op sprong turnde ze een knappe moeilijkere sprong en behaalde daarmee het vierde cijfer. Op balk draaide ze een mooie oefening zonder val, wat voldoende was voor een mooie negende plaats. 

Anne van Rijswijk kwam dit seizoen uit in een hoger niveau. Als verrassing mocht zij toch deelnemen aan de toestelfinale op vloer in haar categorie pupil 1 D2. Ze had er zin in en turnde een strakke oefening en nette oefening. Helaas vergat ze de radslag wat haar dure punten kostte. Anne eindigde hierdoor op plaats 24.

Feline Tankens mocht uitkomen op de onderdelen sprong, balk en vloer. Sprong ging erg goed en op maar 0,05 punten eindigde ze maar net naast het podium op plaats zes. De balk moest zij helaas vroegtijdig verlaten maar ze herpakte zich knap en turnde netjes door. De rol op de balk was perfect. Ze werd zeventiende. Op vloer turnde Feline een prachtige oefening met de hoogste moeilijkheid. Helaas kreeg ze minder punten van de jury dan verwacht en werd ze zevende.

Zaterdag aanstaande turnen er andere W.I.K.-meiden in Oosterhout hun toestelfinale.Deel dit bericht met je vrienden!