Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Achilles Veen noteert mooie overwinning' Direct vanaf de aftrap nam Achilles Veen het initiatief in de wedstrijd
14mei 2018

Achilles Veen noteert mooie overwinning

VEEN - Afgelopen zaterdag (12-5) mocht Achilles Veen 1 na twee zaterdagen rust eindelijk weer ‘de wei’ in. Deze ‘kunstwei’ lag in Amsterdam op sportpark Goed Genoeg. De groen-witten namen het daar op tegen de zaterdagafdeling van AFC.

Direct vanaf de aftrap nam Achilles Veen het initiatief in de wedstrijd. De eerste goede kans op een voorsprong kon dan ook al in de derde minuut genoteerd worden. Een goede actie van Niek Wilborts leidde tot een kans voor Rowin van Zaanen die een teenlengte tekort kwam om de bal het beslissende zetje te geven.

Een paar minuutjes later volgt er een goede kans voor Jorik Mijnhijmer. Deze wordt echter gepakt door de Amsterdamse goalie en een snelle omschakeling en twee maal knipperen later lag de bal al in het doel achter Jorn Wagener. Geheel tegen de verhouding in kan de thuisploeg dus toch de voorsprong pakken.

Aanval zoeken
In het vervolg van de eerste helft blijft Achilles Veen de aanval zoeken. Dit leidt ook veelvuldig tot kansen. Het valt voor het gehavende Veense elftal echter niet mee om het net te laten bollen. Er worden verschillende kansen genoteerd voor Jorik Mijnhijmer. Ook Rowin van Zaanen kreeg een goede kans na een briljante steekbal van Ayden Kuipers en Brian Peters probeerde het nog een keer van afstand.

In de 38e minuut maakt Sem van der Pijl een overtreding op het middenveld die hem meteen een gele kaart oplevert.

Na 40 minuten spelen valt dan toch eindelijk de dik verdiende gelijkmaker. Prachtig voorbereidend werk van Toby Tan leidt de 1-1 in van de in de eerste helft voortdurend gevaarlijke Jorik Mijnhijmer.

Vlak voor rust dacht Rowin van Zaanen ook nog de 1-2 te maken, maar deze werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Beide ploegen gaan dus met een 1-1 stand de kleedkamer in.

Oppassen
Ook in de tweede helft blijft Achilles Veen de aanval zoeken, maar het blijft oppassen met de snelle spitsen van AFC. Telkens werd de bal door de Amsterdammers naar voren gerost en dan is het altijd oppassen geblazen bij een paar loerende snelle spitsen.

In de 51e minuut valt echter weer een kans voor Achilles te noteren. Een vlijmscherpe vrije trap van Ayden Kuipers wordt door Jorik Mijnhijmer nipt voorlangs gekopt. Een paar minuten later lijkt een schot van Rowin van Zaanen richting de kruising te krullen. Helaas weet de Amsterdamse doelman katachtig te redden.

In de 70e minuut weet AFC weer een keer echt gevaarlijk te worden. Een afstandsschot gaat via de paal naast. Daarna komen Melle Mandemakers en Joep van den Ouweland in het veld voor Rowin van Zaanen en Kees Schellekens.

Vanaf dat moment neemt de Veense druk op het doel van AFC weer toe en heeft AFC steeds meer overtredingen nodig om de Veense dadendrang te stoppen. Vooral Brian Peters wordt veelvuldig naar de vlakte gewerkt. In de 75e en de 78e minuut levert dit ook gele kaarten op voor AFC.

In de 79e minuut belandt een vrije trap van Ayden Kuipers op de rand van het doelgebied bij Sem van der Pijl voor zijn voeten. Hij leek van zijn kans te schrikken en raakte de bal niet goed waardoor deze over ging.

Voorsprong
Tien minuten voor tijd is daar dan eindelijk de Veense voorsprong. Een aanval wordt mooi opgezet door Toby Tan en via een knappe pass van Joep van den Ouweland komt de bal bij Brian Peters terecht die knap afwerkt. Vanaf dat moment gaat AFC wat opportunistischer voetballen en wordt het toch weer ‘billenknijpen’ om de voorsprong vast te houden. Totdat Brian Peters het ook in de 86e minuut weer op zijn heupen krijgt. Van een meter of twintig mikt hij richting de verre kruising en via de binnenkant van de paal valt de verdiende 1-3 binnen!

In de 90e minuut krijgt matchwinner Brian Peters nog een publiekswissel en voor hem in de plaats komt de debuterende Ruben Kwetters Enkele minuten later klinkt het laatste fluitsignaal en kan de verdiende overwinning gevierd worden. (Achilles Veen)Deel dit bericht met je vrienden!