Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Renzo van Emmerik vierde in Assen' Renzo: 'Ik ben uiteindelijk zeker tevreden met deze uitslag.'
30apr 2018

Renzo van Emmerik vierde in Assen

MEEUWEN - Tijdens de tweede wedstrijd voor het NK SuperCup 1000 Wegracekampioenschap in Assen (28-4) behaalde Renzo van Emmerik uit Meeuwen een vierde plaats met veel punten.

Op de vrijdagtrainingen werd al duidelijk dat de aanpassing aan de schokbreker van de BWM S 1000 RR door Tractive Suspension een positieve uitwerking had. Die ingreep kwam goed tot zijn recht in de kwalificaties op zaterdag. Voor het eerst in zijn carrière wist Van Emmerik een front-row startplek te behalen. Hij mocht de race starten vanaf plek drie.

Verdedigend
Van Emmerik: "De start van mijn race was niet goed. Ik verloor drie plaatsen en dus moest mezelf weer naar voren zien te werken. Dat lukte goed en na een paar ronden reed ik op de vierde plaats. Ik probeerde het gat naar de rijder voor me dicht te rijden. Mijn rondetijden waren niet veel sneller en de rijder achter me bleef me volgen. Ik kwam terecht in een gevecht om de vierde plaats. De laatste ronden reed ik verdedigend. Dat lukte en ik ben uiteindelijk zeker tevreden met deze uitslag. Toch weet ik wel dat er meer in gezeten had en dat ik voor het podium had kunnen gaan.'Deel dit bericht met je vrienden!