vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Marianne Vos breekt sleutelbeen door val - Update

22 april 2018 (door AalburgNet)

BABYLONIENBROEK: Marianne Vos breekt sleutelbeen door een val tijdens de afdaling op 40 kilometer afstand van de finish in de wedstrijd Luik-Bastenaken- Luik. 

Marianne Vos, kopvrouw van WaowDeals, kwam in de afdaling van La Roche-aux-Faucons ten val, aldus een persbericht van de ploeg. .’Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe lang ze uit de running is”, schrijft WaowDeals op Twitter.

Marianne zette nog wel door tot de finish. Ze kwam als 56ste in Ans over de meet, ruim zes minuten na Anna van der Breggen die de rit won. Na de finish bleek Marianne een sleutelbeenbreuk te hebben.

Thuiswedstrijd

Op 12 mei zou Marianne Vos een thuiswedstrijd rijden bij Wielerevenementen Aalburg, in de Marianne Vos Wielerclassic. Op 9 mei staat er een wielerclinic op de rol. Of haar blessure roet in al dit eten gooit, is afwachten. Niet duidelijk is namelijk hoe lang Marianne uit de running zal zijn.

De redactie van Aalburg.Net wenst haar beterschap en een spoedig herstel.

UPDATE

WaowDeals Pro Cycling laat weten: Marianne Vos is zondagavond in Amersfoort succesvol geopereerd na haar sleutelbeenbreuk in Luik. De botten zijn vastgezet met een plaatje om de breuk zo goed te laten genezen.' Marianne: 'Over een paar dagen kan ik weer op de tacx trainer.' 

Het herstel gaat een week of vier duren. Marianne: 'Daardoor moet ik sowieso de GP Elsy Jacobs, Trofee Maarten Wynants en het Wielerfestival Aalburg aan me voorbij laten gaan. De hoogtestage die ik gepland had voor de tweede helft van mei lijkt geen gevaar te lopen. De verwachting is dat ik ergens in juni de draad weer kan oppakken. Het is balen dat het anders loopt dan gepland – ik begon aardig in m’n ritme te komen – maar het seizoen is gelukkig nog lang.”

(Foto Aalburg.Net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.