Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Renzo van Emmerkik pakt podiumplaats' De kop is eraf met direct een podiumplek voor de coureur uit Meeuwen.
16apr

Renzo van Emmerkik pakt podiumplaats

MEEUWEN - Tijdens de eerste wedstrijd voor het nieuwe OW Cup wegrace seizoen in Assen op 14 april behaalde Meeuwenaar Renzo van Emmerik een derde plaats in de NK SuperCup 1000 klasse. Het was zijn eerste podium op het TT-circuit in een wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap.

Tussen de kwalificaties werden enkele belangrijke wijzigingen aangebracht aan de BMW S1000RR die de coureur uit Meeuwen in tweede kwalificatie een mooie vierde startplaats opleverde. Met spanning werd de start afgewacht want die was afgelopen seizoen vaak een probleem voor Van Emmerik.
Perfect was het nog zeker niet maar hij kwam als vijfde de eerste bocht uit.

Stiekem balen
Van Emmerik: "Gestart vanaf plek vier heb ik mijn race geprobeerd rustig op te bouwen en niet meteen al het beste van mijn banden af te rijden, zodat ik aan het einde van de race nog over had. Dat werkte goed want de hele race door kon ik strakke rondetijden blijven rijden. Er ontstond uiteindelijk een mooi gevecht met een andere coureur tot de laatste bocht en ik kwam helaas net 0.1 seconde tekort voor de tweede plaats, waar ik stiekem toch wel beetje van baal. Toch ben ik zeer blij met het resultaat en een mooie start van het seizoen.'Deel dit bericht met je vrienden!