Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Twee zilveren medailles voor turnsters W.I.K. bij regiofinale' Anouk en Mirthe wonnen zilver.
10apr

Twee zilveren medailles voor turnsters W.I.K. bij regiofinale

WIJK EN AALBURG - Zaterdag 7 april vond de eerste regiofinale van Zuidwest Nederland plaats in Loon Op Zand. Tijdens deze wedstrijd werden weer knappe prestaties geleverd door de tien turnsters van W.I.K. Wijk en Aalburg. Twee gingen zelfs met een zilveren medialle naar huis.

In de eerste ronde trapten Isa Hobo en Anouk van Hemert af op het toestel vloer. Hier lieten zij beide mooie en foutloze vloeroefeningen op muziek zien. Anouk ontving voor vloer het tweede cijfer. Ook op balk was haar oefening heel netjes en ook hier goed voor het tweede cijfer. Zij kon dan ook de zilveren medaille in ontvangst nemen en kwalificeerde zich voor de districtsfinale in Zevenbergen. Een hele knappe prestatie.
Isa eindigde op een 17e plek en plaatste zich net niet voor de finale maar kan terugkijken op een goede wedstrijd.

Ook Noa Dammers en Yara Bouman startten hun wedstrijd in de eerste ronde. Yara turnde een nette wedstrijd met een super mooie brug oefening en eindigde op de 19e plek. Noa liet een goed uitgevoerde handstand platval zien op sprong, maar een vergeten element op balk kostte haar helaas veel punten. Zij eindigde op de 32e plek in een zeer sterk deelnemersveld.

Hoge cijfers
Tijdens de tweede ronde mocht Lieve Colijn haar finale turnen. Op de toestellen brug, vloer en balk turnde zij hele nette en goed uitgevoerde oefeningen en behaalde daar hoge cijfers voor. Op het toestel sprong liet zij zelfs als één van de weinigen een moeilijkere sprong zien. Dit leverde haar het derde cijfer op. Zij eindigde op een knappe vijfde plek en heeft zich daarmee gekwalificeerd voor de districtsfinale op 9 juni in Breda.

Mirthe Lankhaar en Estelle Kant startten in de derde ronde. Ook deze dames turnden een hele sterke wedstrijd en foutloze oefeningen. Beide lieten zien te genieten van hun vloeroefening. Mirthe behaalde het hoogste cijfer en Estelle het tweede cijfer. Op toestel brug turnde Mirthe voor het eerste een nieuw element dat goed door haar werd uitgevoerd. Ook op balk turnde zij heel netjes en behaalde het tweede cijfer. Mirthe nam de zilveren medaille in ontvangst.
Estelle liet op het toestel sprong zien de oefeningen goed te beheersen door twee mooie overslagen te maken.  Estelle eindigde op een knappe 8e plaats. Bovendien zijn zij beide geplaatst voor de districtsfinale op 16 juni in Zevenbergen.

In de andere baan turnden Fenne Vos en Maddy van der Mooren.  Maddy liet een balkoefening zien zonder grote wiebels en een super mooie vloeroefening. Zij eindigde op de 20e plaats. Fenne voelde zich niet helemaal fit en moest na één toestel helaas haar wedstrijd staken.

Sterk veld
’s Avonds mocht Feline Tankens de wedstrijd afsluiten. Zij turnde vier hele goede oefeningen waar vooral haar handstand op balk een plaatje was evenals als haar vloeroefening. Feline eindigde op een mooie 18e plek in een zeer sterk deelnemersveld.

Volgende week turnen er nog vier selectieleden van W.I.K. hun finale in Prinsenbeek.Deel dit bericht met je vrienden!