Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Turnsters W.I.K. mikken op finaleplek' De meiden van W.I.K. turnden een prima voorronde.
13mrt

Turnsters W.I.K. mikken op finaleplek

WIJK EN  AALBURG - Zaterdag (10-3) turnden negen selectieturnsters van Sportvereniging W.I.K. hun tweede voorronde in Prinsenbeek. Hun doel: een plekje in de meerkamp- of toestelfinale die later dit seizoen geturnd wordt. 

Yara Bouman en Noa Dammers turnden in een sterk deelnemersveld. Noa liet een nieuwe afsprong op brug zien. Op sprong, balk en vloer turnde Noa nette oefeningen en werd 6e. Yara liet op de balk hoge sprongen zien en op vloer onder andere een nette handstand. Yara eindigde op een mooie 5e plek.

Anne van Rijswijk begon haar wedstrijd heel goed op vloer. Met de maximale  moeilijkheidsgraad en door netjes te turnen kreeg ze een hoog cijfer. Ze turnde ook goed op sprong en brug. Door een iets mindere balkoefening was een hoge klassering helaas niet meer mogelijk. Ze werd 9e in een groot deelnemersveld.

Feline Tankens begon op het toestel brug en turnde een nieuw element: ophurken op de brugligger. Ondanks haar zenuwen ging dit goed. Ze vervolgde haar wedstrijd met nette en stabiele oefeningen op balk, vloer en sprong. Dit resulteerde in een mooie 4e plek.

Lieve Colijn liet in deze tweede voorronde wederom zien dat zij het niveau goed beheerst. Zij startte sterk op vloer en dit leverde het  2e punt op. Op sprong turnde zij heel knap voor het eerst een nieuwe sprong over de pegasus en hiervoor kreeg ze zelfs het hoogste cijfer. Zij was ook de enige turnster die dit element liet zien. Helaas was haar balkoefening niet zo stabiel. Maar ondanks dat mocht Lieve de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Mirthe Lankhaar, Mirthe Den Besten, Isabella de Groot en Estelle Kant turnden in de categorie Junior niveau F. Op het toestel vloer lieten de meiden een mooie en nette oefening zien.
Mirthe Lankhaar turnde een fraaie sprong op de pegasus, met het 3e punt als resultaat. Mirthe Lankhaar eindigde uiteindelijk op de 5e plaats.
Estelle nam een risico en turnde voor het eerste een moeilijkere sprong over de pegasus. Deze sprong leverde een hoog cijfer en zelfs het 2e punt op. Helaas kwam ze bij haar tweede sprong niet goed uit. Estelle eindigde als 13e.
Mirthe den Besten had een goede dag en turnde een veel betere wedstrijd ten opzichte van de vorige keer. Haar oefeningen zagen er netjes uit en ook de salto´s kwamen allemaal tot stand. Zij eindigde op een knappe 7e plaats.
Isabella is herstellende van een vervelende blessure waardoor zij op vloer een aangepaste oefening moest turnen. Gelukkig was de blessure goed genoeg herstelt om op sprong een goede oefening te laten zien. Ondanks haar blessure turnde zij een stabiele wedstrijd en eindigde op een 15e plaats.

Over drie weken weten de turnsters of zij zich hebben geplaatst voor de meerkamp- of toestelfinale.Deel dit bericht met je vrienden!