zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Twee keer winst voor Rick Sonnema in Spanje

10 februari 2018 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Karateka Rick Sonnema stond gisteren (9-2) in het Spaanse Guadalajara op de mat voor de K1 serie A. Met 215 tegenstanders was het een hele grote en zware categorie.

In de eerste ronde trad Rick aan tegen Italië. In een mooie partij won Hij met 4-1. De tweede ronde stond Rick tegenover Spanje. Na een goede wedstrijd wist hij de Spanjaard te verslaan met 5-0.
In de derde ronde kreeg Rick Amerika tegenover zich. Hij verloor met 4-1.

Doordat hij de ronde daarna verloor van de uiteindelijk Japanse finalist had Sonnema geen herkansing.

Twee winstpartijen op dit hele zware toernooi is niettemin een goede prestatie, zeker zo kort na het Europees kampioenschap. Ook op de wereldranglijst zette de jonge Aalburger een goede stap.
Op welke positie Rick precies staat, wordt helder als de World Karate Federation de ranglijst heeft bijgewerkt.