Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rick 7e op EK en verslaat bovendien de wereldkampioen'
02feb

Rick 7e op EK en verslaat bovendien de wereldkampioen

AALBURG - SOCHI: Vandaag (2-2) vertegenwoordigde karateka Rick Sonnema Nederland op het Europees kampioenschap in Sochi, Rusland.

Toen gisteravond de loting plaatsvond, lootte Rick tegen de regerend wereldkampioen uit Spanje. In een hele spannende en mooie wedstrijd wist de jonge Aalburger van hem te winnen.
Rick laat weten: ‘Dat geeft echt een heel goed gevoel om van de huidige wereldkampioen te winnen,’ Het blijkt maar dat niks onmogelijk is en dat Rick de aansluiting met de top heeft gevonden.

In de tweede ronde moest Rick tegen Montenegro. Vorig jaar verloor hij op het EK van dit land en dus had hij iets goed te maken. Rick won heel overtuigend met de maximale score van 5-0.

In de kwartfinale stond Sonnema tegen Servië, de nummer 1 op de wereldranglijst en teeede op het EK 2017. Rick verloor deze match met 4-1.

Doordat de Serviër in de finale kwam, kreeg Rick een herkansing. Helaas verloor hij nipt met 3-2 van Polen, waardoor Rick eindigde als de nummer 7 van Europa. Een prestatie van formaat.Deel dit bericht met je vrienden!