Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Laatste voorbereidingsronde Powerhouse Sport Awards ingegaan' De organisatie van editie 2016 in juichstemming bij elkaar.
08jan

Laatste voorbereidingsronde Powerhouse Sport Awards ingegaan

ALTENA - De bel voor de laatste ronde heeft geklonken ... Stichting Powerhouse Sport is volop bezig met de laatste voorbereidingen voor de 24ste editie van Powerhouse Sport Awards. Wie worden de opvolgers van karateka Rick Sonnema, atleet Stan Schipperen, acro gymnaste Insaf El Amraoui, softballer Britt Remmers, mountainbiker Maikel Govaarts, Beachteam Schoon/Van Driel en footvolleyteam Van Oord/Aurino? Vrijdagavond 12 januari wordt bekend wie de Sportmannen, Sportvrouwen, Sportploegen en de Sportmaster van 2017 worden.

Voorzitter Jetty Duister van Stichting Powerhouse Sport verzamelt, ontvangt en deelt het hele jaar door sportieve berichten. Dat doet zij niet alleen via de Facebookpagina van Powerhouse Sport Awards, maar ook door opvallende artikelen uit de krant te knippen en in een map te doen. Alle input wordt gerangschikt en aan het einde van het jaar volgen drie fases in het stappenplan om tot een lijst te komen met definitief genomineerden.
Stap één: circa 150 namen van sportploegen en individuele sporters uit de gemeenten Aalburg, Werkendam, Woudrichem, Heusden, Waalwijk en Zaltbommel (173.000 inwoners) rangschikken. Daarvan heeft ruim de helft na tweede selectie een plaats op de shortlist gekregen en een uitnodiging ontvangen om hun prestaties toe te lichten in een enquête. Naar aanleiding van die antwoorden vond in de kerstvakantie de laatste selectie plaats. Vijf genomineerden in zeven categorieën zijn uitgenodigd voor de regionale sportverkiezingen: Powerhouse Sport Awards 2017.

Wikken en wegen
Het werd wederom een indrukwekkende lijst door dito geleverde prestaties. Kampioenen die op hoog niveau Nederlandse titels wonnen, uitkwamen in bekerfinales of de NOC*NSF status verdienden. Sommigen stonden in Oranje bij interlands, EK’s of WK’s: om stil van te worden.
Hoe lastig het zal zijn voor de jurycommissie, 22 leden groot, laat zich raden. Wethouders van sport van de gemeente Aalburg, Heusden, Waalwijk, Werkendam en Zaltbommel zijn de uitdaging van jureren aangegaan. Net als alle andere leden, waaronder (oud)topsporters, ervaringsdeskundigen en sportverslaggevers zullen ook zij moeten wikken en wegen.

Format
Alle genomineerden zullen op het podium letterlijk en figuurlijk in de spotlights worden gezet. De uitreikingen op 12 januari worden onder andere verricht door de winnaars van de vorige editie. Een huldiging moet gevierd worden. Sporthal D’ Alburcht in Wijk en Aalburg is de plaats van handeling. Er zal niet alleen spanning en sensatie maar ook entertainment zijn. Naast Meet & Greet met de toppers uit de regio zijn er optreden van ballerina’s van Balletschool Elseline van Osch en dance crews van The Motion Creator.

Met een werkgroep van inmiddels 10 personen is de laatste weken keihard gewerkt om de organisatie en de financiering daarvan rond te krijgen. Gelukkig hebben ook nu weer een groot aantal ondersteuners en hun bijdrage toegezegd.
Stichting Powerhouse Sport probeert met de Awards en initiatieven zoals het Powerhouse Sportmoment van de week dagelijks door sport te verbinden, te emotioneren, te motiveren én te waarderen. Het format breidt zich op alle fronten uit. Op naar de 25 editie in 2019.

Kijk voor meer ino in de AGENDA op Aalburg.NetDeel dit bericht met je vrienden!