zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Achilles Veen eenvoudig naar 4e ronde districtsbeker

20 december 2017 (door AalburgNet)

VEEN - Dinsdag (19-12) trad Achilles Veen 1 voor de laatste keer in 2017 aan. Deze keer voor de derde ronde van de districtsbeker in een uitwedstrijd tegen FC Engelen. De zondag 3e klasser hoopte uiteraard op een stunt tegen Achilles Veen, maar dat liep even anders. Eindstand 2-6.

Opstelling Achilles Veen: Jamil Kools, Freek Langermans, Bas van Loon, Maarten Boddaert, Sezer Sulun, Joep van den Ouweland, Ayden Kuipers, Theo Martens, Brian Peters, Sen Aerts, Adreano van den Driest.

Al in minuut 3 was het Bas van Loon die vanuit een hoekschop de 0-1 binnen kon schieten. Een paar minuten later was er het eerste en enige gevaar van FC Engelen in de eerste helft. Anthony Lurling wist goed los te komen en haalde verwoestend uit. Zijn schot spatte uiteen op de lat.

Daarna liep de score snel op aan de andere kant. In de 9e en de 13e minuut maakte Joep van den Ouweland de 0-2 en de 0-3. De 0-4 kwam in de 24e minuut van de voet van Sen Aerts na een prachtige assist van Bas van Loon.

Hiermee was het voor rust wel gedaan. Alleen Ayden Kuipers pakte nog een gele kaart mee vanwege aanmerkingen op de leiding en Sen Aerts werd aangeslagen gewisseld voor Flavio Andjole. Ruststand 0-4.

Bij de start van de tweede helft stond Toby Tan in het veld in plaats van de geblesseerd geraakte Sezer Sulun. In de 49e minuut komt het eerste gevaar in de tweede helft van Engelen. Lurling weet Jamil Kools te omspelen, maar zijn inzet belandt tegen de paal.

In de 55e minuut verlaat ook Maarten Boddaert geblesseerd het veld. Voor hem in de plaats komt Thijs van den Berg die hiermee het oude centrum met Bas van Loon weer in ere herstelt.

Na 66 minuten een corner voor Achilles Veen die kort genomen wordt terwijl de voltallige verdediging voor het doel staat om die bal in te gaan koppen. Er wordt knullig balverlies geleden en Lurling kan profiteren met de 1-4.

Ruim een kwartier voor tijd breekt Brian Peters door de Engelense verdediging. Hij houdt goed overzicht en legt de bal af op Toby Tan die eenvoudig de 1-5 binnen kant tikken. Een paar minuten later krijgt Engelen nog een strafschot die benut wordt en Flavio Andjole weet twee minute voor tijd ook nog een keer het net te vinden. Dit brengt de eindstand op 2-6.

Deze keer was Achilles Veen in tegenstelling tot afgelopen zaterdag dus wel erg effectief voor het doel van de tegenstander. Laten we hopen dat dit vertrouwen geeft voor de tweede seizoenshelft.

Op 20 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande. Op dinsdag 23 januari mag er thuis aangetreden worden tegen WNC Waardenburg voor de 4e ronde van de districtsbeker. (Achilles Veen).